stroga pravila

Najvećoj njemačkoj senzaciji Bundesliga zabranila igrati na svom stadionu!

09.05.2018 u 11:07

Bionic
Reading

Mali Holstein Kiel najugodnije je iznenađenje nogometne sezone u Njemačkoj, a uoči doigravanja za plasman u Bundesligu već je upozoren da neće moći igrati na svom stadionu ako uđe među elitu...

Na Holstein Kiel ove sezone definitivno nije nitko ozbiljno računao u njemačkoj drugi ligi, s obzirom da se radi o malom klubu koji na raspolaganju ima prilično nepoznate nogometaše, a prije samo godinu dana bio je trećeligaš.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Međutim, trener Markus Anfang odlično je uigrao svoju družinu koja je dugo bila pri samom vrhu ljestvice. Ipak, Fortuna i Nürnberg uspjeli su na kraju Kiel potisnuti na treće mjesto pa će za plasman u Bundesligu morati u dodatno razigravanje protiv HSV-a ili Wolfsburga, no već i to je veliki uspjeh.

Zanimljivo, Bundesliga ne gleda blagonaklono na ulazak ove družine među elitu i već je upozorila klub da neće moći igrati na svom stadionu ako prođe dodatne kvalifikacije.

Naime, Holsten Stadion ima kapacitet od samo 13 tisuća mjesta, a za Bundesligu je minimum 15 tisuća, od toga osam tisuća sjedećih.

To ne bi trebalo obeshrabriti nogometaše iz Kiela uoči ključne dvije utakmice sezone, jer ako je Rijeka uspjela proširiti Rujevicu, mogu možda i oni svoj stadion. No, ni igranje na tuđem, kao što to rade recimo Rudeš i Lokomotiva ne bi bila tragedija...