ŠOKANTNO POLUFINALE

Afrički Kup nacija pretvorio se u sramotu za pamćenje!

05.02.2015 u 22:36

Bionic
Reading

Nogometaši Gane plasirali su se u finale afričkog Kupa nacija pobjedom protiv Ekvatorijalne Gvineje, a dvoboj je bio na pola sata zaustavljen, nakon što su domaći navijači napali ganske i primorali ih na sigurnosnu invaziju na teren...

Mnogo je bilo ružnih scena na ovogodišnjem Kupu nacija. Maroko je od domaćinstva odustao u zadnji čas, Ekvatorijalna Gvineja ga je preuzela, ali očito se nije uspjela pripremiti za ono što ju je čekalo.

Incidenata je bilo već u četvrtfinalnoj utakmici između domaćina i Tunisa, kada je sudac režirao susret izmišljenim penalom koji je Ekvatorijalnu Gvineju odveo u produžetke. Sve je završilo potrebom ulaska interventne policije koja je štitila arbitra, kasnije kažnjenog sa šest mjeseci suspenzije. Publika se uključila u sukob s nogometašima Tunisa, što je bio samo uvod u ono što je uslijedilo u polufinalu.


Gana je protiv Ekvatorijalne Gvineje grabila prema glatkoj 3:0 pobjedi, a onda su ganski navijači morali pobjeći s tribine prema terenu, nakon opasnih napada domaćih pristaša. Suci nisu znali prekinuti ili završiti utakmicu, prekid je trajao pola sata, policija je morala koristiti i suzavac da bi na kraju sve na travnjaku bilo nabrzinu završeno, bez prave nadoknade izgubljenog vremena, samo da mučenju što prije dođe kraj.

Gana će igrati u finalu protiv Obale Bjelokosti. Nakon okršaja ove dvije ugledne reprezentacije nadajmo se da će se pisati ipak najviše o samom nogometu...