DRUGAČIJI KRITERIJI

Afera u trofejnom hrvatskom sportu; tko se ima pravo boriti za OI

07.01.2016 u 20:28

Bionic
Reading

U najvažnijoj godini, olimpijskoj, u kojoj se sportaši još bore za svoje mjesto pod brazilskim suncem, u Hrvatskom taekwondo savezu, koji nam je do sada priskrbio tri bronce s olimpijskih igara, afera

Na kvalifikacijski turnir za Rio, kamo Savez ima pravo poslati dva kandidata u muškoj konkurenciji, nije pozvan najbolje rangirani hrvatski borac Vedran Golec, piše hrt.hr.

'UO HTS-a je usvojio prijedlog struke koja je procijenila da Vedran Golec ima vrlo male šanse za plasman u najvažnijem sustavu natjecanja koji predstavlja selekciju za OI RIO2016. Sudjelovao je do sada na četiri Grand Prix svjetska taekwondo natjecanja, te nije ostvario nijednu pobjedu. Na predstojećim europskim kvalifikacijama Vedran Golec bi trebao ostvariti prvo ili drugo mjesto da bi se kvalificirao. Naša je stručna procjena da on za to ima minimalne šanse, dok su odabrani sportaši Filip Grgić (TKD klub Metalac, Zagreb) i Lovre Brečić (TKD klub Marjan, Split) ostvarivali pobjede na istim tim Svjetskim Grand Prix natjecanjima temeljem toga imaju znatno veće šanse da ostvare plasmane na predstojećim kvalifikacijama u svojim težinskim kategorijama', stoji u priopćenju HTS-a.

Kvalifikacijski turnir održat će se 16. i 17. siječnja u Istanbulu.