FA PRESUDIO

Adebayoru kazna od tri utakmice neigranja

15.09.2009 u 18:45

Bionic
Reading

Togoanac Emmanuel Adebayor ipak će biti kažnjen zbog ružnog i nesportskog starta nad Van Persijem. Podsjetimo, bivši suigrač Van Persieja, a sada igrač Manchester Cityja, nagazio je kopačkom na lice Nizozemca. Sudac u tom trenutku nije vidio start, ali je FA ipak najavio veliku kaznu

Togoanski reprezentativac i napadač Manchester Cityja zgrozio je sve ljubitelje nogometa brutalnim startom na lice bivšeg suigrača u Arsenalu Robina van Persieja. Iako sudac dvoboja u kojem su prošlog vikenda igrali City i Arsenal nije vidio start Togoanca, Engleski nogometni savez (FA) odlučio je kazniti Adebayora s tri utakmice neigranja.

'Adebayor je optužen za opasan prekršaj na Van Persieju koji je doveo do ozljede lica nizozemskog napadača. Sudac Mark Clattenburg rekao je da nije dobro vidio faul, no potvrdio je da bi mu dao crveni karton da je na vrijeme vidio tako ružan start. Igrač ima vremena do srijede žaliti se na kaznu', objavili su u FA-u.

Adebayoru, po svemu sudeći, to neće biti jedina kazna. U Savezu smišljaju kako će kazniti Adebayora za provociranje Arsenalovih igrača, kada je nakon postignuta gola trčao pod njihovu tribinu.

'Čelnici policije iz Manchestera napisali su nam izvješće u kojem su iznijeli svoj stav o proslavi gola. Zbog ovog slučaja morat ćemo se sastati još jednom ovoga tjedna', zaključuju.