NOVI IZBORNIK BIH

Aco Petrović otkrio zašto je pristao prihvatiti klupu

02.02.2012 u 12:54

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški stručnjak Aleksandar Petrović izjavio je da je iznimno zadovoljan imenovanjem za novog izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine te da se na taj korak odlučio isključivo zbog želje za postizanjem dobrih sportskih rezultata

Acu Petrovića za novog izbornika u srijedu je jednoglasno imenovao upravni odbor KS BiH, a glavni tajnik tog saveza Harun Mahmutović izjavio je da su u donošenju takve odluke presudile Petrovićeve reference igrača i trenera, njegova iznimna motiviranost te želja da vodi najbolje bosanskohercegovačke košarkaše.

U intervjuu koji je u četvrtak objavio sarajevski Dnevni avaz, Petrović je kazao da je svjestan koliko problema ima KS BiH te da se o novcu nije ni razgovaralo.

'Ljudi koji bi trebali doći i ja ne koštamo ništa. Vjerovali ili ne, još postoje oni koji žele sportski rezultat', kazao je 52-godišnji Petrović koji je, ako je vjerovati Stručnom savjetu uz Repešu i Spahiju te Perasovića, bio jedan od kandidata za klupu Hrvatske. No, svi koji poznaju prilike u HKS-u i 'ljubav Radića i Petrovića', znaju gdje je istina.

Pojasnio je da planira zadržati one dosadašnje članove stručnog stožera koji su se dokazali kvalitetom, ali i dovesti nove ljude koji su s njim radili u posljednje vrijeme.

Ocijenio je da bosanskohercegovačka košarka definitivno ima potencijal u igračima kakvi su Mirza Taletović i Nihad Đedović, no potvrdio je da kani početi postupno pomlađivanje reprezentacije s ciljem stvaranja uvjeta za vrhunske domete u narednih četiri do pet godina.

Minimalnim ciljem Petrović je označio plasman na Europsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine, a o tome će ovisiti i mogući nastavak angažmana na čelu košarkaške reprezentacije BiH.

No, kao što je tportal.hr pisao, može se očekivati da će Petrović do priprema u ljeto u trenažni proces uključiti jednog, a možda i dva američka playmakera koji bi – slično kao, recimo, Bo McCalebb u reprezentaciji Makedonije – mogao biti prevaga.

Igrači kao što su Gerrod Abram, Chucky Atkins ili Dontaye Draper – koji su se pokazali kao pun pogodak – dovoljan su dokaz da Petrović zna prepoznati pravog igrača.