MOĆI ĆE I DALJE IGRATI

Abidal u ponedjeljak ide na transplataciju jetre

23.03.2012 u 17:34

Bionic
Reading

Branič francuske nogometne reprezentacije i Barcelone Eric Abidal (32) u ponedjeljak će ići na transplataciju jetre sa koje mu je prije godinu dana uklonjen tumor

Abidalu će dio jetre donirati prijatelj iz djetinjstva čije ime nije objavljeno. Dio španjolskih stručnjaka smatra kako će Abidal nakon operacije možda morati zaključiti karijeru.

'Operacija će sigurno dobro proći, ali nogomet je sport s dosta fizičkog kontakta, a poslije ovakvih intervencija pacijenti se moraju paziti udaraca, posebno u tom predjelu', kazao je šef španjolske nacionalne organizacije za transplataciju organa Rafael Metesans, te dodao:

'Abidal će imati normalan život, ali morat će preuzeti niz mjera. Imat će medicinske tretmane do kraja života i morat će se stalno kontrolirati', rekao je Metesans

Abidalu je prošle godine otkriven tumor na jetri i on je operiran, a na iznenađenje svih na teren se vratio mnogo prije svih predviđanja. Prvi je i podigao pokal pobjednika Lige prvaka nakon što je Barcelona u finalu pobijedila Manchester United sa 3:1.