(NE) OČEKIVANO

17 nogometaša Eritreje nestalo na prvenstvu u Ugandi!

05.12.2012 u 18:42

Bionic
Reading

Prvo ih se iz šopinga vratilo samo 12, a poslije su još petorica rekla da idu u posjet prijateljima i više se nisu pojavila...

Čak 17 nogometaša eritrejske reprezentacije i njihov liječnik nestali su na regionalnom prvenstvu u Ugandi! Točnije, smatra se da su pobjegli i da se skrivaju jer se ne žele vratiti u domovinu. Nakon što su u nedjelju otišli u zajednički šoping, samo se 12 članova reprezentacije (uključujući i službene osobe) vratilo natrag u hotel, a poslije su još petorica rekla da idu u posjet prijateljima i više se nisu vratila.

To znači da će se po završetku natjecanja prema Eritreji zaputiti samo petorica igrača i dva člana stručnoga stožera!

Eritrejska oporbena stranka tvrdi da igrači i neki od članova stručnog stožera traže politički azil u Ugandi, gdje se u gradu Kampali održavao Cecafa kup, no to nije i službeno potvrđeno. Sigurnosne službe dale su se u potragu za odbjeglim Eritrejcima, a dopredsjednik ugandskog nogometnog saveza zadužen za mlađe uzraste Patrick Ogwel poručio je da će ih naći gdje god se skrivali.

Inače, na regionalnom prvenstvu istočne i centralne zone Eritreja je eliminirana nakon remija sa Zimbabveom (0:0) te poraza od Malavija (2:3) i Ruande (0:2).

Sličan se slučaj dogodio i prije dvije godine kad su s Cecafa kupa u Tanzaniji pobjegla trinaestorica eritrejskih nogometaša, a neki od njih osvanuli su u SAD-u u programu za udomljavanje izbjeglica.