ŽIVOT LETI, KAPETANE

16 godina bez košarkaškog Mozarta

07.06.2009 u 20:08

Bionic
Reading

Na današnji dan prije 16 godina, na autocesti u Njemačkoj, poginuo je jedan od najvećih hrvatskih sportaša, košarkaš Dražen Petrović. Iako je već prošlo mnogo godina, sjećanja na izvanserijskoga košarkaša još uvijek ne blijede, a brojni štovatelji dolaze mu se diviti i u muzej

I 16 godina nakon odlaska Dražena Petrovića teško je povjerovati da ga više nema. Samo koji dan ranije odigrao je posljednje sekunde za reprezentaciju, ubacio koševe Sloveniji i umjesto u avion s ostalim suigračima, sjeo u automobil svoje djevojke. Nažalost, samo tisućinka nepažnje bila je dovoljna da zauvijek napusti ovozemaljski život.

A bio je pravo oličenje sportaša. Rani treninzi, brojne ispucane lopte, odrađeni sprintevi. Sve samo s jednim ciljem - biti najbolji. I gdje god je bio, bilo to u Šibenci, Ciboni, Realu, pa čak i u Portlandu i New Jerseyju, bio je najbolji. Bio je najbolji u hrvatskoj reprezentaciji, a nezaboravno ostaje finale Olimpijskih igara u Barceloni, kada su se i strašne NBA zvijezde divile našem Mozartu.

Nažalost, blistava se karijera, u tek 28. godini, ugasila u jednom trenutku, nešto iza 17 sati 7. lipnja 1993. godine.