ima novi motiv

Marin Čilić otkrio što je s karijerom i kad se vraća, a dotakao se i Dražena Petrovića

12.03.2024 u 11:59

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić - osvajač US Opena iz 2014. - iza sebe ima jako tešku godinu u kojoj je vrlo malo igrao zbog operacije koljena i duge rehabilitacije

Nakon mukotrpnih treninga i ciljano preskočenih turnira, 35-godišnji Marin Čilić početkom 2024. vratio se na ATP Tour prepun motiva i želje.

Uostalom, u velikom novogodišnjem intervjuu, kad je bio gost studija tportalovih Vizionara, Čilić - koji je osvajač US Opena 2014. godine - bio je prepun samopouzdanja i rekao nam je:

'Postoji motiv, osjećaj s moje strane da je nivo tenisa koji igram jako, jako dobar. Može li to biti potencijalno dovoljno dobro za osvajanje Grand Slama? Mislim da može. Ako se stvari dobro poklope, ako uđem u dobru formu, mislim da imam dobar potencijal', kazao je između ostalog.

>> Čilić otkrio kakav je trener Ivanišević, a nakon duge pauze poručuje: Želim osvojiti Grand Slam!

Iako je pokazivao ogroman napredak, ipak je odlučio zbog komplikacija s ozljedom skratiti turneju u Južnoj Americi 'da bi sanirao ozljedu na pravi način'.

Tportalovi vizionari: Marin Čilić Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

I od tada se čeka njegov povratak. Za to je vrijeme uživao s obitelji - sa suprugom Kristinom i sinovima - i marljivo trenirao, a osmijeh na lice izvukao mu je dan u kojem je podijelio novih 25 stipendija mladim sportašima i glazbenicima u organizaciji zaklade koja nosi njegovo ime.

'Uvijek me veseli kad se okupimo i dodjeljujemo stipendije. Za mene i moju suprugu Kristinu to je poseban dan', kazao je Čilić te je okupljenim sportašima i glazbenicima poslao snažnu poruku: 'Samo nebo vam je granica!'

Svečana dodjela stipendija Zaklade Marin Čilić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Na pitanje što je s novom ozljedom i kad možemo očekivati njegov povratak na teren, rekao je:

'Da, trenutačno imam malu pauzu i provodim puno više vremena s obitelji. Dok traje turnir u Indian Wellsu – koji sam ionako planirao preskočiti zbog rehabilitacije koljena – eto, slobodan sam i reket me čeka kod kuće, u ormaru. No povratak bi mogao biti vrlo brzo i mogu vam najaviti da se vraćam punim treninzima krajem ovog tjedna. Ali ne želim se žuriti', kazao je uvijek nasmijani Čilić.

  • +15
Svečana dodjela stipendija Zaklade Marin Čilić Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Dotakao se i naglog skraćivanja turneje u Južnoj Americi, a sad je i detaljno ispričao o kakvoj se ozljedi radi. Kao što smo pisali, riječ je o koljenu na nozi koja nije operirana…

'Da, tako je. Upalila mi se kost na tom zdravom koljenu i odlučeno je da neću neko vrijeme igrati. Liječnici su mi preporučili totalni odmor od igranja i treninga i, eto, držim se toga. Od povratka iz Argentine nisam uopće trenirao, ali kao što sam rekao, sad se polako vraćam punom treningu i spreman se za tzv. zemljanu sezonu', rekao je Čilić, dodavši da će slobodno vrijeme – 'sad kad su prošle stipendije i gužva' - iskoristiti za čitanje knjige 'Godine Zmaja' o Draženu Petroviću, jednom od svojih sportskih idola. Rekao nam je da mu je ta knjiga visoko na listi prioriteta...

'Svakako mi je Dražen jedan od najvećih uzora. Općenito je Dražen Petrović primjer pravog sportskog idola i pravog sportskog šampiona. Kad se spomene riječ šampion, to predstavlja veliko srce, veliku strast i veliku ljubav prema onom što radi. I uz sve to idu konstantna želja u potrazi za savršenstvom i praktički konstantna borba s vremenom da budeš iz dana u dan sve bolji. Dražen je nosio tu generaciju košarkaša i pokazivao je – gdje god je igrao - vrhunske šampionske manire', kazao nam je Čilić.

U prilogu pogledajte novogodišnji video i što je Čilić govorio o najvećim tenisačima u povijesti, Luki Modriću...

Marin Čilić o tome tko je najbolji tenisač svih vremena Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube
Marin Čilić o Luki Modriću Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube
  • +5
Marin Čilić - hrvatski tenisač bio je gost Vizionara Izvor: Cropix / Autor: Berislava Picek