dao je pisanu izjavu

Zvijezda serije 'Seks i grad' Chris Noth zanijekao optužbe za silovanje: 'Ne uvijek znači ne - to je granica koju nisam prešao'

17.12.2021 u 08:50

Bionic
Reading

Glumac iz serije 'Seks i grad' Chris Noth u četvrtak je zanijekao optužbe za seksualno zlostavljanje koje su protiv njega iznijele dvije žene koje su kontaktirale časopis Hollywood Reporter

Noth koji se nedavno ponovno pojavio u ulozi Face u nastavku serije rekao je za AFP da su njegovi kontakti s tim ženama 2004. i 2015. bili 'sporazumni'. 'Optužbe protiv mene koje su iznijele osobe koje sam upoznao prije više godina, čak i desetljeća, definitivno su lažne', rekao je Noth (67) u pisanoj izjavi.

'Te su priče mogle biti prije 30 godina ili prije 30 dana - ne uvijek znači ne - to je granica koju nisam prešao.' Hollywood Reporter objavio je te navode u četvrtak, nakon što su dvije anonimne žene, koje se ne poznaju, kontaktirale časopis u razmaku od nekoliko mjeseci.

  • +3
Chris Noth Izvor: EPA / Autor: TRACEY NEARMY

Jedna žena je navela da ju je Noth silovao u svom stanu u zapadnom Hollywoodu 2004. nakon što je otišla vratiti knjigu koju joj je posudio kada su se sreli na bazenu zgrade. Tada je imala 22 godine i zbog ozljeda je otišla u bolnicu na šivanje, rekla je. Druga žena rekla je da je bila na spoju s Nothom u New Yorku 2015. kada ju je pozvao u svoj stan, gdje ju je navodno napao. Noth se nedavno pojavio u prvoj epizodi serije 'And Just Like That...' u kojoj njegov lik umire od srčanog udara nedugo nakon vježbanja na biciklu Peloton.

Tvrtka za tjelovježbu brzo je angažirala Notha da se pojavi u reklami koja naglašava zdravstvene prednosti njihova proizvoda. Nakon optužbi Peloton je uklonio reklamu i povezane objave na društvenim mrežama.

Dvije žene rekle su za Hollywood Reporter da je obnovljeni publicitet oko Notha i nastavka 'Seksa i grada' bio 'okidač' koji ih je potaknuo da se oglase. Noth je rekao da je 'teško ne postaviti pitanja vezana uz tajming izlaska tih priča'.

'Ne znam sa sigurnošću zašto se sada pojavljuju, ali znam ovo: nisam napao te žene', rekao je. Policijska uprava Los Angelesa "istražuje izvješća", rekao je glasnogovornik AFP-u.