'The Power'

Zrinka Cvitešić kao prva dama Moldavije: Objavljene nove fotografije sa seta iščekivane serije

23.03.2023 u 23:57

Bionic
Reading

Što bi se dogodilo s patrijarhatom kad bi tinejdžerice odjednom razvile sposobnost da po volji ubijaju ljude strujom? To je intrigantna premisa serije ‘The Power’, nove znanstveno-fantastične drame temeljene na istoimenom bestseleru Naomi Alderman i sa Zrinkom Cvitešić u jednoj od glavnih uloga

Prve tri epizode serije ‘The Power’ od 31. ožujka biti će dostupne na streaming servisu Prime Video, dok će ostatak epizoda prve sezone stizati svakog petka, do velikog finala koje se očekuje 12. svibnja.

U ovoj iščekivanoj seriji nastaloj prema književnom predlošku, 43- godišnju Karlovčanku uskoro ćemo ugledati u ulozi bivše olimpijske gimnastičarke, a sadašnje žene diktatora Viktora Moskaeva koja sanja o slobodi.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Youtube

'Odrastajući u Carpathiji, maloj i siromašnoj zemlji u Istočnoj Europi, titula olimpijske gimnastičarke za Tatianu se pokazala zlatnom ulaznicom u svijet moći. Kada se puno stariji političar Viktor Moskaev počne više zanimati za nju nego njezinu karijeru gimnastičarke, Tatianina majka dogovara brak protiv njezine volje. Moskalev na koncu postaje diktatorom, a Tatiana njegovom trofejnom suprugom.

S jačanjem suprugove moći, u Tatiani polako ključa mračni bijes. Kada se vlast počinje dizati u cijelom svijetu, Tatiana doznaje da je njezina davno izgubljena sestra Zoia postala vođom nasilnog ženskog gerilskog pokreta na sjeveru granica - pokreta kojeg njezin muž planira uništiti. U tome svemu Tatiana vidi svoju priliku - za slobodu... osvetu... i vlastito preuzimanje moći’, stoji u službenom opisu Zrinkinog lika.

Nakon predstavljanja prvih fotografija sa seta serije, u kojoj Zrinkin lik vidimo udobno zavaljenog na kauču i s dlakavim ljubimcem u ruci, stigle su najnovije, pružajući nam bolji uvod u kostimografiju, kao i raskošnu scenografiju serije.

  • +24
The Power Izvor: Prime Video / Autor: Prime Video

Uz bok 43- godišnjoj Karlovčanki, u seriji se pojavljuju i holivudske face, poput Toni Collette, koja glumi gradonačelnicu Seattlea Margot Cleary-Lopez, John Leguizam kao Rob Lopez, Auli'i Cravalho kao Jos Cleary-Lopez, Toheeb Jimoh kao Tunde Ojo i brojni drugi.

I prije debitiranja na streaming servisu Prime Video, serija 'The Power' prozvana je 'Sluškinjinom pričom za 21. stoljeće' i također je pokretana ženskom snagom. Seriju je producirala produkcijska kuća Sister Jane Featherstone, a scenarij su pisale isključivo žene, baš kao što su za nastajanje svake epizode angažirane samo redateljice.

The Power - trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Za Naomi Alderman, autoricu romana 'The Power' i izvršnu producenticu serije, inspiracija za cijelu priču leži u stvarnoj znanosti i biologiji.

'Znala sam da želim stvoriti ženske likove u romanu koji će biti fizički moćniji od muškaraca. Imala sam nekoliko različitih ideja kako to učiniti. Prvo sam mislila napraviti žene većim, s većim mišićima, no takav potez djelovao bi suviše stripovski. Petljala sam se oko čudnih super moći vezanih uz feromone, no na kraju sam se odlučila za struju jer je stvarna i postoji kod električnih jegulja i drugih električnih riba koje su se razvile na istoj planeti kao i mi. Uostalom, baterije su izumljene nakon promatranja tijela električnih jegulja', pojasnila je.