U HNK

Zbog koronavirusa dodjela Večernjakove ruže održala se virtualno, a evo tko su nagrađeni

28.04.2020 u 22:54

Bionic
Reading

Dodjela Večernjakove ruže za 2019. godinu, tradicionalne medijske nagrade održana je i ove godine na dosad neviđeni način. Zbog globalne pandemije, nagrade su dodijeljene u zagrebačkom HNK-u bez gostiju, nominiranih i publike. Nominirani, dobitnici, glazbeni gosti i prezenteri javljali su se videovezom iz svojih domova, a u HNK su bili samo voditelji Doris Pinčić Rogoznica i Duško Ćurlić te ekipa HRT-a koja je radila prijenos

Večeras su dodijeljene Večernjakove ruže u sedam kategorija: TV osoba godine, radijska osoba godine, glumačko ostvarenje godine, TV emisija godine, radijska emisija godine, glazbenik godine i novo lice godine.

Ovogodišnje izdanje Večernjakove ruže vodili su HRT-ovi voditelji Doris Pinčić-Rogoznica i Duško Ćurlić koji su se javljali iz zagrebačkog HNK, dok se nominirani, prezenteri i glazbeni gosti javljali iz svojih domova.

Gledatelji su svojim glasovima odlučili tko su pobjednici.

Večernjakovu ružu dobili su: 'Provjereno' Nove TV u kategoriji TV emisija godine, Zoran Šprajc je TV osoba godine, Tony Cetinski dobio je svoju prvu Ružu u kategoriji glazbenik godine, Jelena Miholjević osvojila je Ružu za glumačko ostvarenje godine u seriji 'Crno-bijeli svijet', najbolja radijska emisija je 'Povratak u budućnost' koju na Hrvatskom radiju uređuje i vodi Robert Mareković, Hrvoje Kečkeš i Marko Bratoš su radijske osobe godine, a Tara Thaller, mlada glumica koja je lani oduševila u seriji 'Uspjeh', ali i pobijedila u showu 'Zvijezde pjevaju' je novo lice godine.

  • +5
Doris Pinčić Rogoznica i Duško Ćurlić Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Urednica emisije Ivana Paradžiković bila je oduševljena nagradom.

'Htjela bih zahvaliti gledateljima i reći da jedva čekam da se život vrati u normalu i da radimo kako smo navikli - pravo novinarstvo. Srce mi je veliko kao kuća', rekla je Paradžiković.

Zoran Šprajc je dobio treću Ružu za TV osobu godine. 

'Ova Ruža dolazi i sa trećim stentom, kojeg sam dobio lani. dakle, tri Ruže i tri stenta. Molio bih iduću nagradu bez stenta. Hvala svim gledateljima koji su glasali za mene', u svom je stilu prokomentirao Šprajc.

Svojoj se prvoj Ruži razveselio i Tony Cetinski koji je nagradu proslavio u svom domu u Radetićima.