USPJEH FINALA

Završnicu Breaking Bada gledalo 10,3 milijuna gledatelja

01.10.2013 u 11:36

Bionic
Reading

Finale kultne serije gledalo je čak 10,3 milijuna gledatelja, a popularnost se bilježi i u skidanju s interneta jer je u 12 sati to učinilo preko 500 tisuća ljudi

'Breaking Bad' postala je kultna serija polako osvajajući milijunsku publiku, a njena posljednja epizoda u nedjelju doživjela je veliko finale i gledanost od 10,3 milijuna ljudi, navodi MailOnline.


Iako se nisu približili rezultatima finalnih epizoda 'Sopranosa' (11,9 milijuna), 'Seksa i grada' (10,6 milijuna) ili druge hit AMC-jeve serije, 'The Walking Dead', koja je nedavno završila sezonu s 12,4 milijuna gledatelja, ipak je riječ o impresivnim brojkama. Finalna je epizoda čak 300 puta gledanija od posljednje epizode prethodne sezone.

No pravi uspjeh serije 'Breaking Bad' može se shvatiti samo ako se usporede rejtinzi na početku emitiranja. Kad je počela s emitiranjem, 2008, njezina budućnost bila je neizvjesna jer je pred ekrane dovodila samo 1,2 milijuna gledatelja, da bi 2011. gledanost narasla tek do 1,9 milijuna.


No nakon što su milijuni obožavatelja počeli gledati seriju na Netflixu rejtinzi su se približili gledanosti od 2,6 milijuna za prvi dio pete sezone 2012.

Variety piše da su brojke finalne epizode gotovo tri puta veće od do danas najviše gledane epizode 'Momaka s Madisona', serije koja je imala gledanost od 3,5 milijuna u petoj sezoni.

Govoreći o završnici, Bryan Cranston izjavio je da su autor Vince Gilligan i njegov tim scenarista pronašli zadovoljavajući i neapologetski kraj. 'Tako treba. Tako je kompletirano.'

Međutim finale sezone također je postiglo rekord u skidanju s interneta s više od 500.000 ilegalnih preuzimanja u prvih 12 sati od pojavljivanja online. TorrentFreak navodi da je epizodu u 12 sati skinulo preko 500 tisuća ljudi. No unatoč popularnosti nitko s trona nije skinuo 'Igru prijestolja', seriju koja je u manje od 24 sata skinuta preko milijun puta.

Komentari o posljednjoj epizodi rezultirali su s preko milijun i pol različitih tweetova, a vrhunac je dosegnut početkom emitiranja epizode, kada je objavljeno preko 22 tisuće tweetova u minuti.

Osim publike, seriju je nagradila struka. 'Breaking Bad' je među velikim pobjednicima ovogodišnje dodjele Emmyja osvojivši nagradu za najbolju dramsku seriju i najbolju glavnu glumicu, Annu Gunn, koja igra Skyler White. Serija je osvojila sedam nagrada Emmy, uključujući tri uzastopne pobjede za najboljeg glumca Bryana Cranstona, dvije pobjede za najboljeg sporednog glumca Aarona Paula i četiri nominacije za najbolju dramsku seriju.