POSVETA KOLEGI

Zavijanje na dodjeli Oscara nije prošlo nezapaženo, a evo zašto je Frances McDormand to učinila

26.04.2021 u 18:42

Bionic
Reading

Jedan od trenutaka ovogodišnje dodjele Oscara koji je izazvao čuđenje na društvenim mrežama je zavijanje glumice Frances McDormand dok je pruzimala nagradu za najbolji film 'Zemlja nomada'

'Ovu dajemo našem Wolfu (vuku)', rekla je 63-godišnja McDormand prije nego je na pozornici počela zavijati kao vuk.

Iznenađujuće ponašanje slavne glumice, koja je osvojila i Osacara za najbolju glavnu glumicu, nije prošlo nezapaženo na društvenim mrežama, no McDormand svojim zavijanjem nije željela nikoga kritizirati, niti se zvijezda ponašala ekscentrično.

Njezino je zavijanje bila posveta Michaelu Wolfu Snyderu koji je dizajnirao zvuk nagrađenog filma, a koji si je nedavno oduzeo život.

Wolfa, koji se borio s depresijom, pronašao je u njegovom stanu u Queensu 1. ožujka otac David Snyder.

'Siguran sam da je Michaelu bilo teško što je veći dio prošle godine proveo sam u svom malom stanu u Queensu, pokazujući odgovornost prema rješavanju problema s koronavirusom. Bio je oduševljen svim priznanjima za 'Zemlju nomada' i pričao nam o brojnim sretnim trenutcima tijekom svog rada na filmu i nevjerojatnim ljudima s kojima je provodio vrijeme', rekao je David.

Redateljica 'Zemlje nomada' Chloé Zhao, prva azijsko-američka redateljica koja je osvojila Osacra za najbolju režiju, s Wolfom je prethodno radila na filmu 'The Rider' iz 2017. godine.

'Poslije strke na svakoj lokaciji sjeli bi zajedno i u tišini ugađali, slušali i častili svijet oko sebe i jedno drugo. Zauvijek ćeš mi nedostajati', rekla je Zhao za Variety povodom Wolfove smrti.

  • +13
Dodjela Oscara Izvor: EPA / Autor: Chris Pizzello / POOL

'Wolf je snimio otkucaje našeg srca. Svaki naš dah. Za mene je on 'Zemlja nomada'', rekla je tada McDormand.

Nagrađena McDormand je tijekom svog govora zamolila gledatelje da njihov film pogledaju na najvećem mogućem platnu.

'Jednog dana, vrlo brzo, odvedite sve koje poznate u kino, i rame uz rame u tom mračnom prostoru pogledajete svaki film koji je večeras ovdje predstavljen', rekla je McDormand.