YOUN YUH-JUNG

Pobjedničkim govorom sve je nasmijala, a ništa manje zanimljivo nije bilo ni njezino oskarovsko izdanje

26.04.2021 u 13:49

Bionic
Reading

Južnokorejska glumica Youn Yuh-jung ove je godine postala oskarovska senzacija. Svojim pobjedničkim govorom u šaljivom tonu nasmijala je uzvanike nagrada, kao i brojne gledatelje pred malim ekranima, a svoj prvi oskarovski kipić pokupila je u izdanju koje podjednako nije prošlo nezapaženo

Glumica Youn Yuh-jung na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Oscar osvojila je zlatni kipić za sporednu ulogu u filmu Minari. Tim je činom pobijedila opaku konkurenciju sastavljenu od Glenn Close, Oskarovke Olivie Colman i Amande Seyfried.

Youn Yuh-Jung Izvor: Profimedia / Autor: Chris Pizzello / AFP / Profimedia

Prihvaćajući svoj zlatni kipić, a koji joj je na pozornici dodijelio Brad Pitt, južnokorejska zvijezda svoj govor započela je 'opraštajući' svima zbog pogrešnog izricanja njezina imena. Sve je odmah zaboravljeno jer je zahvalila Pittu što ju je primio u holivudsku obitelj, ne vjerujući da je pritom uspjela osvojiti oskarovski kipić pored velike Glenn Close.

Na crvenom tepihu prošetala je u plavoj haljini egipatske dizajnerice Marmar Halim, a koja se isticala detaljem velikih džepova na bedrima. Uz nju nosila je decentan nakit s potpisom brenda Chopard, a oskarovsko izdanje južnokorejske zvijezde, poput njezinog komičnog pristupa dodjeli, svjetska javnost okarakterizirala je kao dašak svježine u formalnoj atmosferi.

Crvenim tepihom prošetala se uz bok glumačkoj kolegici Yeri Han, a koja se na dodjeli pojavila u crvenoj haljini s potpisom francuske modne kuće Louis Vuitton.

ZVJEZDANA IZDANJA

Unatoč svemu glamura nije nedostajalo: Pogledajte sve haljine s oskarovskog crvenog tepiha

Pogledaj galeriju