ZANIMLJIVE STATISTIKE

Zašto princeza Charlotte vrijedi više od svog brata i budućeg kralja, princa Georgea

19.07.2018 u 13:02

Bionic
Reading

Princ Georgea možda je budući kralj Engleske i prvo dijete princa Williama i Kate Middleton, no izgleda kako za monarhiju u ovom trenutku više 'vrijedi' njegova mlađa sestra, princeza Charlotte

Preslatka dječica vojvode i vojvotkinje od Cambridgea od svog dolaska na svijet pa do danas miljenici su javnosti. Nema osobe koja je ostala imuna na njihovo zaigrano dječje ponašanje, a kako odrastaju, to postaje sve značajnije. Osjeća se to i na ekonomskom rastu, za koji su zaslužni upravo kraljevski mališani za kojima luduje svijet.

Iako princ George i princeza Charlotte nisu natjecateljski raspoloženi niti su svjesni svog utjecaja, britanski mediji zaključili su da je ipak 4-godišnja princeza ta koja vrijedi više.

  • +5
Princeza Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kada je riječ o iznosima, princ George, koji je inače treći u redu za britansku krunu, prema nekim procjenama vrijedi 3,6 milijuna dolara dok je njegova mlađa sestra na brojci od pet milijuna dolara.

Uz pozamašno bogatstvo koje su već rođenjem stekli, praunuci kraljice Elizabete doprinose državnom proračunu i to sasvim nesvjesno. Ponajviše garderobom koju nose i o kojoj netom što se pojave u javnosti pišu svi svjetski mediji. Tu dolazimo i do takozvanog Charlotte efekta, odnosno momenta u kojem ostali roditelji vide kako je mala princeza odjevena te odmah požele i svoje kćerkice vidjeti u identičnim izdanjima.

  • +7
Princ George i princeza Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Po tom je pitanju Charlotte mnogo popularnija nego njezin godinu i pol stariji brat George, kojeg uglavnom gledamo u kratkim hlačama, zbog tradicije koja se poštuje stoljećima.

'Kraljevska djeca imaju pozitivan utjecaj na rast prodaje određenih artikala. Posebno na odjeću i igračke brendova s kojima ih vidimo u javnosti. Po tome su vrlo slični svojoj majci Kate Middleton. Što god da ona odjene i primi, pretvara u zlato', objašnjava stručnjak za ovakve teme, ekonomist David Haigh.

  • +13
Krštenje princa Louisa Izvor: Pixsell / Autor: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

Identičan scenarij mogli bismo gledati i u slučaju buduće dječice Meghan Markle i princa Harryja jer novopečena vojvotkinja polako, ali sigurno preuzima titulu ikone stila kraljevske obitelji te je modni uzor milijunima diljem planeta.