ZANIMLJIVI KRITERIJI

Zašto je Meghan Markle stajala u drugom redu na balkonu, iza leđa Kate Middleton

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Svoj prvi izlazak na balkon Buckinghamske palače Meghan Markle pamtit će još jako dugo. Bio je to povijesni dan, a mnogi analitičari brzo su odlučili javnosti objasniti zašto je novopečena vojvotkinja zauzela upravo poziciju u drugom redu, iza princa Williama i Kate Middleton

U sklopu ceremonije Trooping the Colour, kojom se tradicionalno slavi rođendan kraljice Elizabete, princ Harry i Meghan Markle u subotu su se prvi put pojavili na balkonu Buckinghamske palače.

Svoje izlaske na balkon grandiozne palače princ Harry pamti još od najranijih dana iz djetinjstva te je itekako upoznat s protokolima ovakvih događanja, no njegovoj novopečenoj supruzi Meghan bila je ovo sasvim nova i dosad neviđena situacija.

Britanska kraljevska obitelj

Britanska kraljevska obitelj

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon kratkih konzultacija s ostatkom kraljevske obitelji Meghan i Harry zauzeli su na balkonu pozicije u drugom redu i to na sredini, tik iza kraljice Elizabete, vojvotkinje Kate Middleton i princa Williama.

Zašto su se smjestili baš tamo, analizirali su stručnjaci za odnose i pravila kraljevske obitelji.

  • +30
  • +27

Meghan Markle prvi put s kraljevskom obitelji na balkonu Buckinghamske palače

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Meghan nije bila u prvom planu iako su to neki možda očekivali, ali takvo je i pravilo. Zapovijed kaže da stariji brat izlazi prvi sa svojom suprugom', objasnio je Joe Little, urednik magazina koji prati život britanskog kraljevstva.

Dodao je i kako je Meghan svejedno bila na odličnom položaju te podsjetio kako je Kate 2011. nakon udaje za princa Williama stajala u prvom redu, ali skroz na lijevoj strani.

Kate Middleton na balkonu Buckinghamske palače 2011. godine

Kate Middleton na balkonu Buckinghamske palače 2011. godine

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Meghan je zapravo bila na dobroj poziciji. Alternativa njezinu mjestu bila je pozicija u drugom redu lijevo ili desno. Ovako je bila u centru zbivanja i odmah pored najbitnijih ljudi britanskog dvora', rekao je Little.

Osim toga, pozicija koju prinčevi i vojvotkinje zauzimaju na balkonu ima veze i s redom za nasljedstvo krune, a dobro je poznato da je princ Charles prvi u redu, dok nakon njega dolazi njegov sin, princ William.

  • +14
  • +11

Najmlađi članovi kraljevske obitelji - princ George i princeza Charlotte te princeze Savannah i Isla Phillips

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Stručnjaci ističu i kako se položaj za stajanje na balkonu Buckinghamske palače formira i s obzirom na broj dječice koja će se toga dana zateći na balkonu, a logično je da oni stanu u prednje redove kako bi imala najbolji pogled na ceremoniju i ljude koji su ih došli pozdraviti.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!