GORAN MILIĆ:

'Zasitio sam se putovanja i nemam više mašte'

goran milić

goran milić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ranko Šuvar

Novinar i urednik koji ima najviše prijeđenih kilometara još uvijek se ne može zamisliti u mirovini

TV veteran Goran Milić nedavno je završio svoju europsku turneju za seriju putopisa 'A sad u Europu'.

Preostale su mu montaže epizoda s putovanja, a iako je prešao zavidan broj kilometara, Milić obožava svoj posao.

'Spadam u one koji bi nastavili raditi svoj posao i kad bi dobili 20 milijuna eura na lotu. Možda bih pokrenuo vlastiti produkciju pa radio za svoju dušu baš onako kako mislim da bi trebalo raditi kad bih imao bolje uvjete i neograničene rokove', rekao je Milić za Jutarnji list, no kad bolje razmisli, ipak mu je putovanja malo preko glave.

'Zasitio sam se putovanja. Odradio sam gotovo 100 emisija. Nemam toliko mašte da nešto više izmišljam. No nije to ništa neobično jer Michael Palin je radio osam emisija na godinu, a ne 30 kao ja, nije lud. Nitko na svijetu ne radi tako, sigurno ne ove od 45 minuta, to jamčim', kaže.

Ipak, ima plan što bi htio vidjeti. 'Sada su me zaintrigirale male države poput Monaka i San Marina. Sto puta sam prošao kroz Monako, ali ga nikad nisam skenirao. Te su male države vrlo sigurne, bez kriminala, tolerantne prema strancima koji su većina. Volio bih otići i na Cipar jer mi je tamo bio prvi reporterski posao 1974. godine kada je bio rat', otkrio je Milić.

Postoji mogućnost da se Milić vrati u nedjeljni 'Dnevnik'.

'Emisija nedjeljni 'Dnevnik' ne čini mi se loša, no moram vidjeti koliko je tehnologija napredovala jer je dovoljan jedan krivi klik i ode cijeli 'Dnevnik'. Kad sam posljednji put radio 'Dnevnik', već je tada to bilo naprednije od onoga što sam mogao pratiti. Zato sam imao vrlo dobre redaktore, koji su duša 'Dnevnika', te druge urednike koji su pomagali, a hoće li mi biti spremni i sada pomoći, ne znam', skroman je Milić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi