POD VELIKIM UPITNIKOM

Zaručnik princeze Eugenie u nemilosti kraljice: Hoće li dobiti titulu nakon vjenčanja?

12.08.2018 u 20:53

Bionic
Reading

Princeza Eugenie i njezin zaručnik Jack Brooksbank doživjet će kraljevski tretman na vjenčanju koje će se 12. listopada održati u dvorcu Windsor, no postavlja se pitanje hoće li Jack kao novi član britanske monarhije dobiti plemićku titulu poput Meghan Markle?

Svom unuku princu Harryju i njegovoj supruzi Meghan Markle, kraljica Elizabeta dodijelila je titulu vojvode i vojvotkinje od Sussexa, međutim zaručnik princeze Eugenie neće imati sreće poput Meghan Markle i javnost će ga poznavati samo kao 'gospodina Brooksbanka'.

Prema navodima BBC-ja, princeza Eugenie može zadržati kraljevsku titulu nakon vjenčanja i bit će joj omogućeno uzimanje suprugova prezimena.

  • +6
Princeza Eugenie Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Godine 2016. Eugenien otac,  princ Andrew, opovrgnuo je glasine kako je od svoje majke, kraljice Elizabete tražio da budući supruzi kćeri Eugenie i Beatrice imaju kraljevsku titulu.

U to vrijeme Andrew je izjavio kako samo želi da javnost njegove kćeri percipira kao 'moderne, mlade žene u radnom odnosu kojima se spletom životnih okolnosti dogodilo da ujedno budu i članice kraljevske obitelji'.

  • +2
Princeze Beatrice i Eugenie Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Unatoč činjenici da svojom prisutnošću uveličava brojna kraljevska događanja i humanitarne akcije, Eugenie vodi sasvim normalan život kao direktorica londonske galerije umjetninama, Hauser & Wirth. Njezin 31-godišnji zaručnik Jack Brooksbank s holivudskim glumcom Georgeom Clooneyjem proizvodi tekile Casamigos, a prema navodima izvora bliskih paru Jack je vrlo ljubazna i prizemljena osoba.

'Jack je uistinu zabavan i ima veliki smisao za humor. On je osoba koja će se smijati s tobom, a ne tebi', ističe izvor.

  • +13
Princeza Eugenie sa zaručnikom Jackom Brooksbankom Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Eugenie i njezina starija sestra, princeza Beatrice, trenutno su devete i osme u redu za britansko prijestolje iza oca, princa Andrewa.

U nedavnom intervjuu za britansko izdanje magazina Vogue, 30-godišnja princeza Beatrice otkrila je kako je njoj i sestri često teško uskladiti njihovu svakodnevnu karijeru s dobivenom ulogom u kraljevskoj obitelji.

Princeza Beatrice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Teško je imati kontrolu nad takvim situacijama jer nema presedana ni protokola. Prije svega mi smo mlade žene koje nastoje izgraditi karijeru i imati privatan život, a također smo princeze i radimo stvari pod budnim okom javnosti', priznaje britanska princeza.