pogledajte kako izgleda

Žarila je i palila 80-ih, a nakon gotovo 25 godina Belinda Carlisle vraća se glazbi

06.07.2023 u 06:11

Bionic
Reading

Belinda Carlisle žarila je i palila glazbenom scenom, a pamtimo je po kultnim pjesmama 'Heaven is a place on earth' i 'Circle in the sand', no nikada nije uspjela dosegnuti slavu poput Samanthe Fox ili Madonne

Belinda Carlisle bila je i članica jedne od najuspješnijih ženskih grupa ranih osamdesetih - The Go-Go's. Uspjeh joj je bio kratkog vijeka, a dugo se borila i s ovisnošću o kokainu te anoreksijom.

Održala je nastup na A Capitol Fourthu, nacionalnoj proslavi Dana neovisnosti u Washingtonu, i u 64. godini vraća se pop glazbi nakon dugog izbivanja. 'Ono za što sam isprva mislila da je katastrofa na kraju je postalo veliki dar', izjavila je za časopis People pjevačica na temu svoje karijere.

  • +2
Belinda Carlise Izvor: EPA / Autor: CAROLINE BREHMAN

Belindin glas još uvijek je u vrhunskoj formi zahvaljujući svakodnevnom izvođenju vježbi disanja pranajama u kombinaciji s vježbanjem joge. 'Sada sam starija pjevačica i moram se stvarno puno pripremati', objasnila je i dodala: 'Nekada sam svoj glas uzimala zdravo za gotovo, a sada više ne. Stvarno sam sretna što još uvijek radim, ali moram paziti. Kada sam na putu, nosim sa sobom tri ovlaživača zraka i izvodim sve rituale da mi glas bude zdrav dok radim.'

Izvor: Društvene mreže

Carlisle nikada nije prestala pjevati, a između ponovnih okupljanja s kolegama iz benda Go-Go i svojih eksperimentalnih projekata, snimila je album na francuskom jeziku i mantre kundalini joge.

'Odbacila me moja diskografska kuća kad sam napunila 40 godina, a pjevanje je bilo jedino što sam stvarno znala raditi', kaže ona. 'Naravno da sam bio ponižena i uspaničena. A onda je počelo najzanimljiviji dio mog života. Oduvijek me definiralo ono što radim, pa sam znala da postoji nešto više od toga.'

A onda se dogodilo nešto neočekivano. Njezin 30-godišnji sin James Duke Mason slučajno se u kafiću u Los Angelesu susreo s tekstopiscem iza kojeg su deseci kultnih hitova.

'Iz vedra neba dobivam telefonski poziv: 'Dođi u studio — imam hitove za tebe'', prisjetila se Carlisle te priznaje da je bila oprezna oko vraćanja pop glazbi. Nakon što je tri desetljeća većinom živjela u inozemstvu - nakon boravka u osam zemalja ona i suprug Morgan Mason nedavno su se nastanili u Mexico Cityju.