ZA SVAKOGA PONEŠTO

Zabava pred ekranima: Donosimo sve nove serije koje nam stižu u svibnju

01.05.2020 u 17:46

Bionic
Reading

Svibanj donosi gomilu novih serija, što je lijepa vijest obzirom da se život kakvog smo donedavno poznali vraća u normalu vrlo sporo. Loša vijest je i da se zalihe novih serija smanjuju, a snimanje novih zaustavila je pandemija koronavirusa. Srećom, postoje i nešto starije koje sada premijerno možemo gledati i u Hrvatskoj

Na Amazonu ćemo u svibnju gledati drugu sezonu serije 'Homecoming', ali ovaj put bez Julije Roberts, dok su Netflixovi aduti druga sezona odlične serije 'Dead To Me', miniserija Ryana Murphyja 'Hollywood' koja se bavi alternativnom poviješću zabavne industrije i 'The Eddy' glazbena drama o svakodnevnom kaosu vlasnika kluba sa živom glazbom u srcu Pariza, koju je režirao Damien Chazelle ('La La Land i 'Ritam ludila').

Korisnici MAXtv-a uživat će uz HBO-ovu satričnu dramu o Katarini Velikoj, ali i novu sezonu provokativnih 'Milijardi', dok Pickbox donosi krimi horor 'Zlo' i 'U mraku'. Ljubitelji regionalne produkcije također će doći na svoje uz premijere hit serija 'Besa' i 'Pet' koji su dostupne u MAXtv-ovom RTL Premium paketu.

RTL Premium paket sadrži sve postojeće RTL kanale ( uključujući i novi RTL Adria) koje odsad pratite u HD rezoluciji, a uz uslugu Snimalica dostupni su i do 7 dana unazad. Upoznajte i Play Premium - videopaket na pretplatu koji donosi ekskluzivne premijere i hit serije iz cijelog svijeta i regije, zabavne međunarodne showove, filmske hitove koji donose više od 50 naslova svaki mjesec te više od 500 sati sinkroniziranog dječjeg sadržaja koji uključuje i filmove i serije. Play Premium korisnici mogu pronaći u MAXtv meniju pod kategorijom Videopaketi na pretplatu. 

Besa, Play Premium

Kriminalističku seriju 'Besa' koja je svojom bogatom produkcijom i kontroverznom pričom vrlo brzo pobrala simpatije i kritike i publike, od 15. svibnja možete pogledati u sklopu videopaketa na pretplatu Play Premium na MAXtv-u. Uzbudljive epizode iz pera britanskog scenarista Tonyja Jordana govore o obitelji kojoj se život dramatično mijenja kada splet nepredvidivih okolnosti spoji Uroša (Radivoje Raša Bukvić), običnog čovjeka, i Dardana (Arben Bajraktaraj), regionalnog šefa mafije. Dardan daje Urošu besu, zakletvu koja se mora održati po cijenu života, da će sačuvati njegovu obitelj od krvne osvete nakon što on za njega izvrši ubojstva. Nakon toga, Uroš će ponovo biti slobodan čovek. Uzbudljiva serija je snimana 120 dana na atraktivnim lokacijama diljem regije.

Izvor: Društvene mreže

Pet, Play Premium

Od 1. svibnja bit će dostupna i srpska televizijska serija 'Pet' o pet mladih žena, prijateljica iz djetinjstva, koje se nakon dugo godina okupe i spletom okolnosti nađu u središtu obračuna zločinačkih klanova. Život kojim su živjele prije tog događaja djelomično ih je pripremio na ono što će ime se kasnije događati. Njihova braća, očevi, partneri ili muževi našli su se u nekim ludim godinama ostavljenim iza nas s one strane zakona. Kad su ostale bez njih i počele vjerovati da je to vrijeme prošlost, dogodilo se ono nakon čega više nisu imale izbora. Nisu se za to spremale niti znaju kako se ponašati, ali briga za djecu, odanost prijateljstvu iz detinjstva i ženski predosjećaj stvorit će od njih opasne i nepredvidive protivnike koje nitko nije očekivao na zločinačkoj sceni. Nijedan muškarac koji će im se pridružiti nije običan, jer u svijetu kojim su krenule, malo tko staje na stranu slabijeg. Gotovo kao superjunakinje, iako slabije, znaju kako izaći kao pobjednik.

Pet Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Arde Madrid, Play Premium

Od 25. svibnja u Play Premium videopaketu bit će dostupne i sve epizode španjolske komične serije 'Arde Madrid', koja se bavi manje poznatim detaljima života legendarne američke filmske dive Ave Gardner u Španjolskoj tijekom vladavine Franka u 60-ima. Serija s vrhunskom glumačkom ekipom koju predvodi Debi Mazar, Inma Cuesta i Anna Castillo, rađena je prema sjećanjima njezine sluškinje i vozača, a prikazuje hedonističku svakodnevnicu karizmatične glumice koja se našla i na meti tajnih službi tijekom ovog mračnog razdoblja u Španjolskoj.

Nek ide život, Play Premium

U ovoj sočnoj komediji gledamo obitelj Savković i njene čudesne članove. Gledamo ih i s njima proživljavamo sve iznenadne preokrete i vratolomije u kojima će se naći majka Grozda, ponosna vlasnica cvjećarnice, njezina djeca i snaha. Grozdin mlađi sin Ljubiša je profesor matematike koji je permanentno nesretan u ljubavi. Njezina kćer Silvana je neshvaćena umjetnica čiji doživljaj života shvaćaju jedino oženjeni muškarci. Stariji sin Siniša, postolar, vozi spačeka, navučen je na pivo i slab na žene... No glavna prepreka za Sinišine ljubavne avanture jeste činjenica da je oženjen, i to temperamentnom osobom od čijeg prgavog karaktera svi pomalo zaziru. Katarina je, inače, završila menadžment i uzaludno traži posao u struci, dok je majka Radmila uporno nagovara da se razvede od postolara i uda za pilota Lufthanse. Ipak, Katarina ne može bez Siniše.

Vladarica (Reign), Play Premium

Povijesna romantična dramska serija 'Vladarica', čije vas 4 sezone od 28. svibnja čekaju u sklopu RTL Premium paketa, vodi vas u dane rane mladosti Mary Stuart, kasnije poznate kao kraljice Škotske. Nakon što je djetinjstvo provela skrivena u samostanu, mlada Marija dolazi u Francusku kako bi osigurala strateško savezništvo Škotske i Francuske, a da bi u tome uspjela, mora se pobrinuti da se ostvare dogovorene zaruke s princom Françoisom.

Instinkt (Instinct), Play Premium

U kriminalističkoj seriji 'Instinkt', čiju drugu sezonu možete od 15. svibnja pogledati u sklopu Play Premium videopaketa na MAXtv-u, ugledni pisac i mlada detektiva rješavaju bizarne slučajeve ubojstava na ulicama New Yorka. Dr. Dylan Reinhart (Alan Cumming) je pisac i sveučilišni profesor koji živi mirnim životom, ali kad ga detektivka Lizzie Needham (Bojana Novaković) zamoli pomoć u hvatanju serijskog ubojice koji koristi njegovu prvu knjigu kao vodič, prisiljen je izaći iz mirovine.

Velika, HBO

Za Oscar nominirani scenarist 'Miljenice' Tony McNamara donosi antipovijesnu vožnju Rusijom 18. stoljeća koja krši sva žanrovska pravila, a 16. svibnja stiže na HBO, koji možete gledati u sklopu MAXtv-a. 'Velika' je satirična, komična drama o usponu Katarine Velike od autsajderice do kraljice s najduljom vladavinom u povijesti Rusije. Prva je sezona fiktivna, zabavna i anakronična priča o idealističkoj, romantičnoj mladoj djevojci koja stiže u Rusiju zbog dogovorenog braka s carem Petrom. Nada se ljubavi i suncu, a umjesto toga zatječe opasan, izopačen, zaostao svijet koji je odlučna promijeniti. Sve što treba učiniti jest ubiti muža, pobijediti crkvu, zbuniti vojnike i pridobiti sudstvo. Vrlo moderna priča o prošlosti koja obuhvaća mnoge uloge koje je igrala tijekom života kao ljubavnica, učiteljica, vladarica, prijateljica i borac.

Velika Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Milijarde, 5. sezona, HBO

Dobitnici Emmyja i Zlatnoga globusa Paul Giamatti i Damian Lewis zvijezde su ove složene drame o politici moći u svijetu njujorških visokih financija, koja na HBO stiže 3. svibnja. Lukavi i snalažljivi državni odvjetnik Chuck Rhoades (Giamatti) i briljantni, ambiciozni kralj hedge-fondova Bobby 'Axe' Axelrod (Lewis) nalaze se na putu k eksplozivnoj koliziji, a svaki koristi sve svoje intelektualne vještine, moć i utjecaj kako bi nadmašio onog drugog. U ovoj pravodobnoj, provokativnoj seriji ulozi se broje u milijardama.

Milijarde, 5. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Stargirl, HBO

Od originalnog tvorca i pisca stripova Geffa Johnsa, nova serija DC Universea 'Stargirl' prati srednjoškolku Courtney Whitmore (Brec Bassinger) dok se doseljava u Blue Valley u Nebraski nakon što joj se majka preuda za Pata Dugana (Luke Wilson) i nadahnjuje neočekivanu skupinu mladih junaka da zaustave zlikovce iz prošlosti. Superherojska igrana drama daje novi pogled na stripove 'Stargirl' iz 1999. godine i prvi tim superheroja, Američko društvo pravde, u ovoj nepredvidivoj seriji. 'Stargirl' je s ljubavlju nadahnuta Johnsovom pokojnom sestrom koja je poginula u avionskoj nesreći, koju možete gledati do 18. svibnja na HBO-u u sklopu MAXtv-a.

Stargirl Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Križić-Kružić, HBO

U seriji pratimo priču o Sephy, pripadnici crnačkog vladajućeg staleža poznatog kao 'Križići' i kćeri istaknutog političara, te Callumu, koji je pripadnik 'Kružića' – bjelačkog nižeg staleža koji su nekad bili robovi Križićima. Njih dvoje prijatelji su od ranog djetinjstva, ali to je najdalje koliko mogu ići jer se Kružići i Križići nikad ne smiju međusobno zaljubiti. Usred predrasuda, nepovjerenja i moćne pobune koja se diže na ulicama, između Sephy i Calluma gradi se strastvena romansa koja će ih oboje dovesti u strašnu opasnost. Na HBO stiže 12. svibnja.

Križić-kružić Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Space Force, Netflix

Radnja humoristične serije vrti se oko potpuno nove vojne grane Space Force koju su stvorili predsjednik Trump i odlikovani pilot Mark R. Naird (Steve Carell) koji sanja o vođenju zračnih snaga. Snovi mu se ne ostvaruju, ali zato mu povjeravaju vođenje Space Forcea. Skeptičam, ali predan Mark seli s obitelji u zabačenu bazu u Koloradu i tamo sa šarolikim timom znanstvenika i 'astronautom' izvršava zadatke Bijele kuće koje želi ostvariti dominaciju u svemiru. Na novoj originalnoj Netflixovoj seriji Carell je surađivao sa starim znancem iz serije 'U uredu' Gregom Danielsom, a u seriji ćemo gledati Lisu Kudrow (Prijatelji) i Johna Malkovicha. 'Uredski' humor mogao bi odlično funkcionirati u vojnom okruženju, što ćemo imati prilike provjeriti 29. svibnja kad kreće prva sezona serije.

Space Force Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Hollywood, Netflix

Na Netflix 1. svibnja stiže Hollywood, miniserija kreatora Ryana Murphyja i Iana Brennana koja se bavi alternativnom poviješću zabavne industrije. Radnja prati skupionu ambicioznih glumaca i filmaša u Hollywoodu nakon Drugog svjetskog rata, koji se bez obzira na cijenu pokušavaju domoći Tinseltowna. Svaki lik iz serije nudi jedinstveni pogled na događanja iza pozlaćene zavjese zlatnog doba Hollywooda, bacajući svjetlo na nepravedan sustav i pristranosti po rasi, rodu i seksualnosti čemu svjedočimo i danas. Serija otkriva i propituje desetljećima staru dinamiku moći i kako bi taj zabavni krajolik mogao izgledati da su moćnici bili razoružani.

Hollywood Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Eddy, Netflix

Francusko-američka miniserija glazbena je drama o svakodnevnom kaosu vlasnika kluba sa živom glazbom u srcu Pariza. Osim borbe za normalno poslovanje, vlasnik jazz kluba bori se i sa zaštitom svog benda i kćerke tinejdžerske dobi, a u cijelom kaosu na ruku mu ne ide ni upetljanost s opasnim kriminalcima. Seriju je prema scenariju Jacka Thornea režirao Damien Chazelle, a originalnu glazbu potpisuju Glen Ballard i Randy Kerber. Osim glazbe koja baca u nesvijest, šuška se i o zadivljujućoj glumi Andréa Hollanda, Joanne Kulig i Amandle Stenberg, a svaka od osam epizoda zasebni je dio šire priče. Na Netflix stiže 8. svibnja.

The Eddy Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Dead to Me, 2. sezona, Netflix

Obožavatelji serije 'Dead to Me' možda očekuju u drugoj sezoni rasplet i prekid zamršenih odnosa, barem što se preživjelih tiče, ali showrunnerica Liz Feldman obećava, pojednostavljeno rečeno, poravnavanje rezultata. Na kraju prve sezone, Jen (Christina Applegate) je ubila Judynog (Linda Cardellini) bivšeg partnera Stevea (James Marsden), a taj će ih događaj obje promijeniti. Druga sezona nastavlja istraživati prijateljstvo i odnos dvije žene, koji je sada malo kompliciraniji, a jedna drugu trebaju više nego na početku prve sezone. Čini se da stvari ne stoje baš potpuno onako kako nam se činilo nakon prve sezone, jer Feldman poručuje: 'Reći ću samo da ne znate da je Jen upucala Stevea. Što se dogodilo, doznat ćemo 8. svibnja kad druga sezona stigne na Netflix.

Dead To Me, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Valeria, Netflix

Nova Netflioxva originalna serija stiže iz Španjolske, temeljena je na romanima Elísabet Benavent, a svjetsku premijeru imat će 8. svibnja. U središtu priče je spisateljica Valeria (Diana Gómez) koja pati od krize uzrokovane romanima koje piše, ali i odnosom sa sauprugom Adrianom (Ibrahim Al Shami) i njihovom emovionalnom udaljavanju. Podršku joj pokušavaju dati prijateljice Lola, Carmen i Nerea, s kojima zajedno uranja u vrtlog emocija uzrokovanih ljubaavlju, prijeteljstvom, ljubomorom, nevjerom, sumnjom, nezadovoljstvom, tajnama, poslom, brigom, radošću i sbovima o budućnosti.

Valeria Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

White Lines, Netflix

Nova uzbudljiva krimi serija od 10 epizoda stiže na Netflix 15. svibnja, a bavi se misterioznim nestankom DJ-a Axela na Balearskom otočju. Dvadeset godina nakon nestanka na White Isleu, Axelovo tijelo je pronađeno na plaži. Odlučna doznati što se dogodilo s njenim bratom, Zoe (Laura Haddock) odlazi potražiti odgovore na španjolski otok. Policiji se ne da baš baviti slučajem starim dva desetljeća pa je Zoe prisiljena uzeti stvar u svoje ruke i u svojoj istrazi uroniti u uzbudljiv svijet plesnih klubova (serije je snimana na Balearskim otocima, uključujući Majorku i Ibizu), laži i zataškavanja. Da bi mogla shvatiti uzrok smrti svoga brata, Zoe će se morati suočiti i s mračnim stranama svog karaktera.

White Lines Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Netflix je uspio nakon 22 godine vratiti Jerryja Seinfelda na pozornicu s novim originalnim stand up materijalima koje ćemo moći vidjeti 5. svibnja u jednosatnom specijalu 'Jerry Seinfeld: 23 Hours To Kill' koji je sniman tijekom jednog od Seinfeldovih setova u njujorškom Beacon Theatru. Popularni streaming servis 22. svibnja donosi i romantičnu komediju 'The Lovebirds', u kojoj glume Issa Rae i Kumail Nanjiani. Slučajno su upleteni u misteriozno ubojstvo, a pokušaj skidanja odgovornosti sa sebe vodi ih od jedne nevjerojatne i smiješne situacije do druge, u kojoj svaki put ponovno moraju pronaći način za preživljavanje, kako osobno, tako i njihove veze.

Zlo (Evil), Pickbox

Serija 'Zlo' je krimi horor koji koketira s nadnaravnim, propitkujući nadnaravne elemente poput čuda, zaposjedanja demona i postojanje Boga. Pametno napisana, ali i uznemirujuća, serija će na intrigantan i odvažan način zaviriti u dubinu neugodnih pitanja koja postavlja, a kompletnu sezonu možete pogledati od 4. svibnja na Pickboxu u sklopu MAXtv-a. Nakon što se razočara pravosudnim sustavom, forenzična psihologinja Kristen Bouchard pridruži se svećeniku Davidu i građevinaru Benu u timu koji razotkriva neobjašnjene tajne, navodna čuda te demone i duhove, u službi Katoličke Crkve. Kristen je uvjerena da logikom i poznavanjem znanosti može razjasniti svaku tajnu na koju naiđu, sve dok ne upozna Lelanda Townsenda, dijaboličnog čovjeka koji zrači zlobom te koji zaprijeti Kirsten i njezinim kćerima.

U mraku (In the Dark), Pickbox

Na Pickboxu u sklopu MAXtv-a premijerno od 20. svibnja možete pogledati i dvije sezone serije 'U mraku'. Murphy (Perry Mattfeld) je slijepa dvadesetogodišnjakinja koja se često odaje alkoholu, cigaretama i usputnom seksu. Njezin najbliži prijatelj je tinejdžer Tyson koji unatoč svojoj dobroti i inteligenciji prodaje drogu na ulici. Kad Murphy naiđe na mrtvo Tysonovo tijelo, pozove policiju, no kad policija dođe, nema tijela, a Murphy zaudara na alkohol te policija odbije istražiti. Murphy je uništena, no jedino što joj daje volju za životom je odluka da će saznati što se dogodilo Tysonu.

Osim svibanjskih premijera, na usluzi Pickbox NOW možete pogledati i dvije premijere iz travnja – kompletnu sezonu serije 'Vječna milost d.o.o.' (Perpetual Grace, LTD.) i sve epizode mini serije 'Agatha Christie: Kod bijelog konja' (Agatha Christie: The Pale Horse).

Homecoming, 2. sezona, Amazon Prime Video

Prva sezona 'Homecomimga', u kojoj smo kroz interakciju Heidi Bergman (Julia Roberts) s mladim veteranom Walterom Cruzom (Stephan James) otkrili da privatni objekt koji naizgled služi oporavku veterana po povratku iz rata ima daleko opakiju misiju, možda se čini kao zaokružena priča, ali druga sezona to demantira. 'Homecoming' je temeljen na podcastu Sama Esmaila (Mr. Robot), ali u drugoj sezoni potpuno odstupa od svoga izvornika, a u seriji koju se dok je još bila u povojima nazivalo 'serijom Julie Roberts na Amazonu', nećemo više gledati ni slavnu glumicu. Na njeno mjesto uskače Janelle Monae, čiji se lik budi u čamcu usidrenom na jezeru, bez sjećanja kako je tamo dospjela i ne znajući čak ni svoje ime. Potraga za vlastitim identitetom vodi je u srce Geist Grupe, nekonvencionalne wellness tvrtke koja stoji iza Homecoming Initiative. Na Amazon Prime Video stiže 22. svibnja.

Homecoming, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Upload, Amazon Prime Video

Iz pera Grega Danielsa (U uredu) stiže satirična znanstveno-fantastična serija o zagrobnom životu, a premijerno će se naći na Amazonovom Prime Videu 1. svibnja. Radnja je smještena u budućnost, u kojoj je ljudima omogućen upload u svoj preferirani oblik zagrobnog života. Suočen s preranom smrću, Nathan odlučuje da će ga u njegovoj verziji Raja dočekati voljena Nora. Dok se Nathan navikava na život daleko od svojih najmilijih, živa Nora bori se održati ravnotežu između svog posla i Natanovog zagrobnog života.

Upload Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube