BORBA ZA NASLJEDSTVO

Za pravnu bitku protiv vlastitog sina slavna Gina Lollobrigida unajmila je odvjetnika s iskustvom u razbijanju mafije

23.11.2021 u 17:24

Bionic
Reading

U vrijeme svojih glumačkih vrhunaca, talijanska glumica Gina Lollobrigida bila je poznata kao najljepša žena na svijetu. Danas 94-godišnja Lollobrigida ima bogatstvo procijenjeno na više od 300 milijuna kuna, zbog kojega je morala angažirati bivšeg tužitelja iz Palerma Antonija Ingroiju kako bi joj pomogao u dugotrajnoj pravnoj borbi koju vodi s otuđenim sinom Milkom Skoficem

Skofic optužuje 34-godišnjeg pomoćnika svoje majke Andreu Piazzollu da joj na prevaru uzima bogatstvo, a prošloga je mjeseca dobio sudsku presudu po kojoj Lollobrigida svoj novac može koristiti samo za svakodnevne troškove sve dok ne budu riješeni sudski sporovi protiv Piazzolle.

Sa suzama u očima Lollobrigida je u nedjelju na talijanskoj televiziji govorila kako je ponižena, te je inzistirala na svom legitimnom pravu da ostari, a da ne bude opljačkana. Sud bi trebao, rekla je glumica, pustiti da ostarim i umrem u miru.

'Ne zaslužujem ovo. Nisam napravila ništa loše, ali moja obitelj je bijesna na mene i ne želi me ostaviti na miru. U svojim godinama trebala bih imati malo mira, ali još ga nemam. Imam pravo živjeti i umrijeti u miru', rekla je Lollobrigida za talijanski TV kanal Rai1.

Lollobrigidina veza s Piazzollom seže unatrag najmanje deset godina, kad joj je kao 24-godišnjak postao vozač. Nakon toga unaprijeđen je u 'majstora za sve', a potom i u njezinog menadžera, da bi čak preselio sa svojom partnericom živjeti s njom. Godinama su kružila nagađanja o tome koliko su zapravo postali bliski, a Piazzolla se često pojavljivao na dodjelama nagrada rukom pod ruku s Lollobrigidom.

Sudski sporovi protiv njega sežu najmanje do 2015. godine, a od tada ga se teretilo da je preuzeo upravljanje tvrtkom koja brine o njenoj imovini i prodavao luksuzne nekretnine, sebi kupio Ferrari i izvlačio novac s njenih bankovnih računa. Posljednji se pravni slučaj odnosio na 350 umjetnina vrijednih više od 2,2 milijuna kuna, za koje je Piazzolla optužen da ih je prodao bez njezinog znanja.

Uoči slučaja, Skofic je podnio zahtjev talijanskom vrhovnom sudu za blokadu imovine njegove majke, kako je više ne bi rasipala.

Sud je početkom listopada presudio u njegovu korist, nakon što je na suđenju rečeno kako Lollobrigida ima problema s 'oslabljenim osjećajem za stvarnost', što bi značilo da je podložna iskorištavnju.

  • +12
Gina Lollobrigida Izvor: EPA / Autor: ETTORE FERRARI

Nakon presude kojom je presuđeno da može zadržati kontrolu nad svojim svakodnevnim troškovima, ali je spriječena u upravljanju najvrjednijom imovinom dok se slučaj protiv Piazzolle ne riješi, Lollobrigida je angažirala Antonija Ingroiju.

'Ja sam njezin odvjetnik jer me tražila i osjetila potrebu da se bori i traži nekoga tko bi se borio uz nju. Godinama sam se borio protiv mafije i s tim istim duhom borbe za slobodu želim se boriti zajedno s Ginom Lollobrigidom', rekao je Ingroia za Rai1 u nedjelju.

U razgovoru za Il Sussidiario, odvjetnik optužuje Skofica da se za zdravlje svoje majke interesira samo zbog njenog novca.

'Problem zbog kojega je sve ovo nastalo nije zdravlje gospođe Lollobrigide, nego propadanje njezine imovine. Problem je nasljeđe', rekao je Ingroia.

Opisujući svoj točan odnos s Piazzollom, Lollobrigida je na Rai1 rekla da ga gleda 'kao sina' i otkrila da je svoju kćer nazvao Gina po njoj. On joj je donio sreću i pomogao joj da krene naprijed posljednjih godina nakon otuđenja vlastitog sina.

Što se tiče njegovih dolazaka na dodjele nagrada, rekla je da je Piazzolla prati jer govori engleski i radi za nju kao prevoditelj.

'Život je moj i ja odlučujem što ću s njim. Darivati Andreu i njegovu obitelj je nešto što se tiče mene i nikoga više', rekla je slavna glumica.