NIJE POTRAJALO

Za ove je poznate parove sedma godina zaista bila krizna

28.02.2018 u 06:48

Bionic
Reading

Da je sedma godina krizna u ljubavnim odnosima, stručnjaci tvrde već jako dugo, a ovi slavni parovi dokazuju da je ta činjenica istinita. Evo kome je sedma godina bila presudna

Zasigurno ste čuli za pojam krizne sedme godine u braku ili vezi, a taj je fenomen nakon filma iz 1955. 'Sedam godina vjernosti' s Marilyn Monroe u glavnoj ulozi postao široko prihvaćen. Iako se neki stručnjaci ne slažu s tom teorijom, studija koju je 1999. proveo doktor Larry A. Kurdek, profesor psihologije na Sveučilištu Wright State, pokazala je da je sedma godina zaista kritična, ali po njegovu mišljenju prijelomna je i četvrta. Istraživanje je pokazalo kako parovi započinju zajednicu s visokom razinom bračnih kvaliteta, a razina drastično opada čak dva puta: prvi put relativno naglo i brzo tijekom prve četiri godine braka te zatim nakon sedme godine.

Tu teoriju potkrepljuju i neki slavni primjeri. Već danima se piše o razvodu slavne holivudske glumice Jennifer Aniston i glumca Justina Therouxa koji su svoju romansu započeli 2010. U vezi su bili punih pet godina, a onda su se vjenčali u svome domu na Bel Airu, no brak nije dugo potrajao. Nakon nešto više od dvije godine putem glasnogovornika priopćili su da se rastaju.

  • +32
Jennifer Aniston i Justin Theroux Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Da je Jennifer pravi pehist i da joj sedma godina zaista predstavlja velik problem, pokazuje i to što se i od prvog supruga Brada Pitta rastala nakon jednako toliko vremena. Naime Brad i Jennifer upoznali su se davne 1998. godine na spoju na slijepo. Nakon dvije godine veze stali su pred oltar, a onda je svakom dobro znana afera s Angelinom Jolie 2005. tijekom snimanja filma 'Gospodin i gospođa Smith' dovela do njihova razvoda.

  • +11
Jennifer Aniston i Brad Pitt Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nedavno smo isto tako doznali za razvod britanske glumice Claire Foy od Stephena Campbella Moorea, koji su potvrdili da se razvode i to baš sedam godina od upoznavanja. Vezu su započeli 2011. tijekom snimanja filma 'Season Of The Witch', a tri godine kasnije stali su pred oltar. Tijekom četverogodišnjeg braka dobili su i kćerkicu Ivy-Rose, zbog koje su odlučili ostati u prijateljskim odnosima nakon razvoda.

Nakon sedam godina bračne idile u siječnju se rastao i poznati britanski režiser Joe Wright. 'Mogu potvrditi da su Joe Wright i Anoushka Shankar završili svoj brak i traže poštivanje privatnosti. Oboje pokušavaju ostati u što boljim odnosima zbog dobrobiti svoje djece', stajalo je u službenoj izjavi koju su poslali preko glasnogovornika.

Kobnu sedmu godinu nisu preživjeli ni poznata pjevačica Nicole Scherzinger i vozač Formule 1 Lewis Hamilton. Zanosna crnka, po mnogima jedna od atraktivnijih žena svijeta, u zimu 2015. skupila je hrabrost i ostavila slavnog vozača jer, kako se tvrdi, ta veza nije imala budućnost. On nije želio brak i djecu, dok je pjevačica težila upravo tome.

I poznati španjolski nogometaš Cesc Fabregas prekinuo je s djevojkom Carlom Garcijom nakon sedam godina ljubavi. Zajedno su bili od mladih dana i prije nego je on postao uspješan u nogometnom svijetu, no želio je više samostalnosti. Nakon nje imao je tajnu aferu s 13 godina starijom Daniellom, s kojom danas dijeli troje djece.

Tezu kako je sedma godina presudna u ljubavi potvrđuje i primjer Jemime Kirke, britansko-američke glumice koja se u siječnju rastala od supruga Michaela Mosberga. Zajedno imaju dvoje djece, šestogodišnju Rafaellu Israel i četverogodišnjeg sina Memphisa. Glavni krivac za razvod navodno je bila njezina profesija koja ju je udaljila od supruga i obitelji.