POČEO SHOW ZVIJEZDE - LJETNI HIT

Za Huljićev hit i 50.000 kuna bori se 60 kandidata; sinoć je briljirala Katica Dizalica, jedina žena u Hrvatskoj koja radi na građevinskoj dizalici

05.05.2019 u 07:58

Bionic
Reading

Nakon što se u glazbeni show 'Zvijezde – ljetni hit' ove sezone prijavio rekordan broj kandidata, samo njih 60 dobilo je priliku nastupiti pred omiljenim žirijem u Hrvata i razoružati ih svojim nastupom, glasom i karizmom, a prvih 12 natjecatelja to je učinilo već sinoć

Voditeljica Antonija Blaće pozdravila je gledatelje i uzbuđeno najavila da i službeno počinje potraga za ljetnom glazbenom senzacijom koja će, osim vlastitog hita iz pera hitmejkera Tončija Huljića, osvojiti i primamljivu novčanu nagradu od 50 000 kuna te nastup na ovogodišnjem prestižnom Splitskom festivalu.

Ove sezone kandidate očekuju i određena nova pravila. Naime, žiri neće više mentorirati kandidate kroz svoje timove, ali nakon svog prvog nastupa natjecatelji će birati člana žirija s kojim bi u idućem krugu željeli pjevati duet, no žiri će odlučiti hoće li to uistinu biti tako.

Upoznajte kandidate showa 'Zvijezde - ljetni hit'

  • +7
Kandidati emisije 'Zvijezde - ljetni hit' Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL

Dobro raspoloženi žiri zasjeo je u svoje crvene fotelje, spreman za smijeh, zabavu, suze, ali konstruktivne kritike. ''Publika je malo 'razmažena'! Sa svakim godišnjim dobom traže drugu pjesmu'', našalio se predsjednik žirija Tonči Huljić pa dodao: ''Mi ovdje tražimo nekoga tko može iznijeti pravi ljetni hit. I to ćemo sigurno naći!''

Premijerni nastup u crvenoj fotelji čekao je neponovljivog Branka Đurića Đuru, koji je sve u studiju odmah nasmijao nakon što je pokazao kako bi to izgledalo da Massimo otpjeva – Halida Bešlića! Tonka je zatim najavila prvu natjecateljicu sezone.

Riječ je o 22-godišnjoj Tari Bičević koja dolazi iz Malog Lošinja, a žiriju se odlučila predstaviti Mineinom pjesmom 'Rano', koja ju podsjeća na staru ljetnu ljubav. Za svoju izvedbu zaradila je pet stolica, a žiri je posebno pohvalio njezin stajling i izbor pjesme. ''Još ćeš morati napredovati i još se malo opustiti'', savjetovao joj je Tonči, a Tara je upravo njega odabrala za željenog partnera u duetu u sljedećem krugu.

Sljedeći je na pozornicu izašao 23-godišnji Zagrepčanin Lucijan Janko Krnić, otpjevavši pjesmu Milkyja Chancea 'Stolen Dance'. ''Sve si izveo točno i precizno, vrlo interesantna boja vokala'', pohvalio ga je Tonči, dok je Đuro dodao da mu se ipak čini malo previše samouvjerenim. Nina je pak priznala da ju je potpuno izuo iz cipela: ''Mislim da si baš ti ono što tražimo ovdje! Ja te vidim kao pobjednika!'' Lucian je također zaradio svih pet podignutih stolaca.

Treća po redu žiriju se predstavila 32-godišnja Ivana Benc, pjesmom 'Jutro donosi kraj' Vesne Pisarović. Za svoj nastup zaradila je četiri stolca, a podignuo se nije jedino Tonči: ''Kupila me ekspresija, ali nešto posebno nisam osjetio''. ''E, Tonči, Tonči, vidjet ćemo se mi oči u oči'', odgovorila mu je Ivana i izazvala opće oduševljenje ženskog dijela žirija.

Jedna od najmlađih natjecateljica ove sezone je i 16-godišnja Dubrovkinja Karla Gabrieri, koja se odlučila predstaviti megahitom grupe The Cranberries 'Zombie'. Zaradila je četiri stolca, a dolje je ostao jedino Đuro. Njezinom izvedbom najviše je bio oduševljen Petar Grašo koji ju je zamolio da ponovno otpjeva refren, nakon čega je i Đuro priznao da je pogriješio što nije podigao stolac.

27-godišnji Ivan Ćućić iz Labina odlučio se za popularni duet Massima i Nene Belana 'Zar više nema nas', za koji je zaradio samo tri podignuta stolca, a njegov nastup nije oduševio Andreu i Tončija. ''Odabrao si potpuno pogrešnu pjesmu'', priznala mu je Nina. ''Oprosti, nešto mi je falilo'', branila se Andrea, dok je Grašo istaknuo da Ivana više vidi u klapi, nego kao solo pjevača.

Uslijedio je nastup još jedne 16-godišnjakinje. Lina Pejovska stiže iz Skopja. Svoje obrade glazbenih hitova redovito diže na YouTube, a neki su pregledani i preko dva milijuna puta. Predstavila se eurovizijskim hitom 'My Number One' Elene Paparizou i oduševila žiri nastupom, izgledom i karizmom.

''Ti si savršena! Ja ne znam što si ti! Ti si vrh! Ja sam te gledala otvorenih usta, prekrasna si, krećeš se na pozornici… Savršena si!'', oduševljena je bila Andrea. ''Nemam što govoriti!'', kratak je ovaj put bio i oduševljeni Tonči. Lina je ipak priznala da bi duet najradije otpjevala s Grašom.

Sljedeći je na pozornicu izašao 18-godišnji Antonio Frančić iz Zagreba koji je odlučio izvesti hit Letećeg odreda 'Sanjao sam moju Ružicu'. Svoje stolce podigli su mu Nina, Tonči i Đuro. ''Ovo je zapravo bio jedan odličan karaoke-nastup, ali nije za ovaj show'', dao je svoj sud Tonči, dodavši da mu je samo želio dati potporu.

Osma po redu na scenu je stupila 20-godišnja Filomena Puljiz iz Solina. Svojom izvedbom velikog hita 90-ih 'Ne traži ljubav' grupe E.T. rasplesala je cijeli studio i podignula sve članove žirija. ''Najveći je problem prevelika želja i ambicija. Samo 'skulirati' i sve će biti na svome mjestu'', komentirao je Tonči Filomeninu samouvjerenost. ''Ovo je prva točka koja me stvarno dignula!'', pohvalio je Đuro plesne pokrete uz koje je i sam zaplesao.

Za duet u idućem krugu Filomena je poželjela iznenađenog Tončija.

Ivo Kralj 21-godišnjak je koji u 'Zvijezde - ljetni hit' također dolazi iz Solina. Inače je student glazbene pedagogije te svira klavir i gitaru. Jako je vezan za svoj bend i želi s njima ostvariti veliki uspjeh. Žiriju i publici odlučio se predstaviti hitom Dine Dvornika 'Zašto praviš slona od mene', a Ninu Badrić kupio je već nakon prvih nekoliko taktova. ''Hvala ti što si nas podsjetio na Dina, imaš dobru energiju, frajer si'', zadovoljno je komentirao Đuro. ''Ljudi se izuzetno loše snalaze pjevajući njegove pjesme, a ti si to, na neku čudnu foru, napravio odlično i meni se to svidjelo'', kazala je Nina, a Tonči je naglasio da bi ga sljedeći put volio vidjeti s gitarom. Ivo je dobio pet stolaca, a za duet poželio Ninu.

20-godišnja Dina Leško iz Krapine studentica je novinarstva kojoj je san postati glazbena zvijezda. Otpjevala je veliki hit Zaz 'Je veux' i dobila četiri stolca. ''Nije me impresioniralo'', kazao je Đuro. ''Bila si super i baš si utjelovila tu energiju. Ja inače ne volim Zaz i ne volim ovu pjesmu, ide mi na živce'', dodala je Andrea. ''Moja tiha patnja je inače Petar Grašo, ali ako je potrebno odabrati Đuru za duet da ga pozovem gore, onda biram njega'', šaljivo je Tonki na pitanje o duetu odgvorila Nina.

Predzadnji se na pozornicu popeo 28-godišnji Alen Hasanagić iz Ljubljane koji želi nastaviti stopama svoga oca, popularnog glazbenika. Alen se predstavio pjesmom Jacquesa Houdeka 'Na krilima ljubavi' i zaradio četiri stolca. ''Jacques je fantastičan pjevač i moraš onda znati da imaš posla sa pjesmom koja je već toliko dobro otpjevana da će te ljudi, htio ti to ili ne, uspoređivati s njim… Bio si dosta nesiguran, moraš svaki put dati sve od sebe'', kazala je Nina.

Posljednja je, u velikome stilu, na scenu stupila 48-godišnja Kate Barada, jedina žena u hrvatskoj koja radi na građevinskoj dizalici. Upravo je zato i dobila nadimak Katica Dizalica, a istoimenom se pjesmom, koju je posebno za nju napisao jedan jedini Siniša Vuco, i predstavila žiriju – i ostavila ih u potpunom šoku! Njihovi stolci dizali su se i spuštali, no na kraju su gore ostali Nina, Tonči i Petar. ''Ja ću kratko – nemam riječi'', komentirao je Tonči, pokušavajući nadglasati pljesak oduševljene publike. ''Kate, rode! Vi definitivno imate ljetni hit!'', dodala je Nina, dok je Andrea priznala da joj refren Katičine pjesme neće tako lako izaći iz glave.

Za kraj prve, uzbudljive emisije, Antonija je pozvala sve kandidate koji su se predstavili sinoć, a Katica Dizalica svojim je hitom još jednom zapalila studio.

AKO STE PROPUSTILI:

SNIMA SE U ZAGREBU

Školarci u šoku: Sve je stalo kada su centrom grada prošetali Salma Hayek i Samuel L. Jackson

Pogledaj galeriju