OTVORENA PRIJETNJA

Voditelj 'Operacije trijumf' prijetio novinarki

12.12.2008 u 08:46

Bionic
Reading

Nakon što je nedavno osuđen na šest mjeseci uvjetne kazne zatvora, kontroverzni voditelj Dragan Marinković Maca na televiziji je otvoreno prijetio novinarki magazina Puls Milici Crnogorac

Iako je krajem studenog osuđen na sudu BiH na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci zbog seksualnog uznemiravanja (koja neće biti izvršena ako optuženi u razdoblju dvije godine ne učini novo krivično djelo) popularni voditelj 'Operacije trijumf' napravio je incident koji bi ga mogao stajati slobode.

Naime, Marinković je u emisiji 'Najgori od sve dece' koja se emitira u sklopu 'Operacije trijumf', zaprijetio novinarki magazina Puls Milici Crnogorac jer je kritički i otvoreno pisala o njegovom voditeljskom umijeću što se njemu nije nimalo dopalo.

Ne štedeći se, Maca je izjavio: 'Iskoristit ću ovu priliku da pozdravim Milicu Crnogorac, neko novinarsko piskaralo koje sebi daje za pravo da pljuje po meni i kolegama mojim. Slušaj me, Milice, bavi se sobom ili ćeš završiti kao perjanica srpskog novinarstva Petar Luković.'

Naime, izuzetno cijenjeni srpski novinar Petar Luković zbog jednog novinskog teksta nedavno je napadnut i pretučen. Negirajući otvorene prijetnje kojima je svjedočio televizijski auditorij, Marinković je naknadno izjavio da uopće nije to mislio. Producentska tvrtka Emotion koja stoji iza 'Operacije trijumf', reagirala je na cijeli slučaj također vrlo, blago rečeno, neobično opravdavajući 'kralja improvizacije' da ima pravo komentirati novinare ako već novinari komentiraju voditelje.

Nema sumnje da će o Maci još biti riječi. Što po novinama, što po sudovima.