nagradnjače

Vodimo vas na Exit Festival

26.06.2017 u 10:53

Bionic
Reading

Fantastičan početak EXIT-ovog Ljeta ljubavi na umaškom Sea Star Festivalu dobit će svoj rekordan vrhunac na Petrovaradinskoj tvrđavi od 5. do 9. srpnja

I ove godine u Novi Sad stižu gosti iz oko 70 zemalja svijeta, s doslovno svih kontinenata, a među njima su i gosti iz prilično udaljenijih destinacija poput Argentine, Novog Zelanda, Meksika, Rusije i Kine, te doslovno svih zemalja Europe. Tradicija velikog broja gostiju iz Velike Britanije ove godine djeluje ujednačenije nego ikad s nekim drugih zemljama iz kojih dolaze najveće grupe posjetitelja, i tu su još dosta zastupljene Grčka, Turska, Francuska, Njemačka i Španjolska. Nakon vrlo uspješnih Sea Star i Revolution festivala veliki broj posjetitelja dolazi iz Hrvatske i Rumunjske, a ogroman interes vlada posebno za nulti dan i koncertni spektakl grupe The Killers.

Exit ove godine slavi 50 godina od slavnog Ljeta ljubavi, obilježavajući događaje iz 1967. godine, kada je nastao revolucionarni hippie pokret koji je zauvijek promenio svijet. Ovaj društveni fenomen okupio je ljude iz brojnih djelova planete oko ideje zajedništva, mira, solidarnosti i ljubavi, te imao nemjerljiv utjecaj na suvremenu muziku, ali i kulturu u cjelini i to je bila i bit će tema svih Exitovih festivala. Ove godine uveden je i nulti dan festivala, kad će u srijedu, 5. srpnja na Mainu nastupiti jedan od najvećih rock bendova našeg vremena The Killers, dok nas na mts Dance Areni iste noći u sklopu No Sleep festivala očekuje Jeff Mills u trosatnom setu. Njima će se od 5. do 9. srnja na pozornicama širom Petrovaradinske tvrđave pridružiti i Liam Gallagher, Years & Years, Rag'n'Bone Man, Jake Bugg, Paul Kalkbrenner, Hardwell, Jason Derulo, Roisin Murphy, Solomun b2b Dixon, The Jesus and Mary Chain, Jamie Jones, Black Coffee, Alan Walker, Lost Frequencies, Red Axes, Noisia, Foreign Beggars, Ellen Allien, Bjarki, Dax J, Princess Nokia i brojni drugi.

Otvaranje Arene u srijedu - Ulaz slobodan uz svaku EXIT ulaznicu!

Svi koji imaju petodnevnu, četvorodnevnu ili bilo koju jednodnevnu ulaznicu za ovogodišnji EXIT, moći će ući na veliki No Sleep Festival koji se u srijedu, 5. srpnja održava na mts Dance Areni i No Sleep Novi Sad pozornicama. Također, i svima koji te noći budu na koncertu Kilersa na glavnoj sceni, poslije završetka koncerta bit će slobodan prolaz na Arenu i #NSNS koji će raditi kao i uvijek, od 22:00 do 8 ujutro. I na Killerse i na No Sleep Festival ulazit će se na isti dobro poznati glavni ulaz Exita (Lovoturs, br. 1 na svakoj mapi), ali će se na samom vrhu publika razdvojiti na one koji imaju ulaznicu za koncert Killersa i idu ih gledati na Main Stage, dok će svi ostali moći već od 22h ući posebnim putem direktno na Arenu i #NSNS.

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za Exit festival (od 6. do 9. srpnja.), a dobitnici su Tihana Kramarić i Damir Palac.