iskreno i dirljivo

Vlatko Stefanovski: 'Doživio sam teške gubitke za kratko vrijeme'

23.09.2021 u 12:27

Bionic
Reading

Jedan od najboljih gitarista na područuju Balkana i šire, tijekom svoje dugogodišnje i impresivne karijere upoznao je mnoga slavna imena, a imao je priliku upoznati i princa Charlesa. Vlatko Stefanovski pričao je o sinu koji je krenuo njegovim stopama, a emotivno se osvrnuo i na gubitak voljene supruge Gordane

Legendarni makedonski gitarist Vlatko Stefanovski kao mlad je izgubio voljene roditelje. 'Što da vam kažem to su rupe koje se teško nadoknađuju u životu', priznao je za InMagazin Nove TV. Prije nekoliko godina od posljedica teške bolesti izgubio je suprugu koja mu je bila najveća podrška trideset godina.

'Teško mi je uopće javno da o tome govorim. Da, izgubio sam suprugu prije 4 godine, brata prije 3, to su bili teški gubici za kratko vrijeme. O privatnom životu mi je teško govoriti javno, mogu s prijateljima da podijelim, ali malo je patetično da javnosti otvaram privatne dijelove', rekao je gitaristički virtuoz.

Utjehu je kao i mnogo puta dosad pronašao u glazbi koja je za njega, objasnio je, 'terapija, meditacija, hobi, profesija, opsesija, sve'. 'Kad svirate gitaru onda ne razmišljate puno, a kad krenemo razmišljati mozak ima neki svoj proces koji ne možemo baš kontrolirati', istaknuo je. U glazbi je, mnogima je poznato i njegov sin Jan koji već dulje vrijeme nastupa s tatom.

'Ja sam presretan ne zbog toga nego što svira fantastično, znate kako svira bubnjeve, on bi mogao u Foo Fighterse jer već je toliko toga naučio za tih njegovih 20 godina', otkrio je. Osim njega ima i kćer Anu. Tijekom 40 godina duge karijere Stefanovski je imao priliku upoznati i princa Charlesa s kojim se družio početkom 90-ih u Skopju.

'Upoznao sam ga i pokazao je interes. Mogu vam reći svi ovi drugi su bili previše službeni, ja sam bio odjeven u kožnu jaknu i izgledao sam malo kao intruder na toj zabavi. Moj menadćer je bio sa mnom i pitao je mene da li sam zadovoljan s menadžerom, a njega je li zadovoljan sa mnom', prisjetio se osnivač legendarne grupe Leb i sol.

SPEKTAKL ZA PAMĆENJE

Gitaristički genijalac: Vlatko Stefanovski oduševio dupkom pun Lisinski

Pogledaj galeriju