BLIŽI SE FINALE HTZ-A

Vilibald Kovač: Tjerat ću po svom

04.06.2010 u 07:40

Bionic
Reading

Zvijezda showa 'Hrvatska traži zvijezdu' Vilibald Kovač kaže da mu je ostalo snage upravo do finala u subotu, spreman je, ali i umoran, a i grlo mu pati. No kad se bar malo odmori u svojoj Koprivnici, više od svega bi se volio vratiti na glazbenu scenu

'Ovo je veliko iskustvo za mene, iako sve to ima dobrih i loših strana. Bio sam svaki dan u glazbi, mnogo sam napredovao kao pjevač, a ne samo kao gitarist, no radio sam i kompromise. Nisam uvijek pjevao sve što želim, oblačio sam i ono što inače nikad ne bih', izjavio je Vilibald Kovač za tportal.hr.

Njegov su modni zakon, kaže, crna majica, traperice i crne starke.

Najdraža publika i najvjerniji navijači Koprivničancu su, kako kaže, roditelji i ostali članovi obitelji, osobito 92-godišnji pradjed Martin koji se uvijek rasplače kad ga gleda na televiziji. 'Čak i moja teta, koja je gluha, uvijek izjavi da sam ja 'najlepše popeval'', rekao je.

A da ima i vojsku mlađih obožavateljica, uvjerio se na koncertu Tonija Cetinskog u Koprivnici, kad su ga djevojke toliko napadale da su ga morali štititi zaštitari.

Što nakon finala? 'Nastavit ću s glazbom, ali prvo želim naći neki svoj specifičan stil. Zaljubljen sam u hard rock i metal, a kad čujem neku dobru pop pjesmu odmah smišljam kako bi zvučala u rock izvedbi', ispričao je Vilibald.

Ne razmišlja o samostalnoj karijeri, već želi pjevati i svirati u bendu. Dosad je imao nekoliko njih, a u zadnjem nije pjevao, već je svirao gitaru.

'Bude li se od mene tražilo da glazbeno omekšam, tjerat ću po svom koliko god se bude dalo', odlučan je hard roker. Tijekom showa najviše se skompao s Juricom i Dujom, a Juričino ispadanje za njega je bilo najveći šok.

Trenuci iščekivanja tko će ispasti iz subote u subotu teško su mu padali. 'Uvijek sam mislio da ću ispasti, osobito kad mi je Tony rekao da sam fake. Ipak, najgore je ostati među zadnja dva, to će trebati podnijeti', naglasio je.

Cura ga jedva čeka kod kuće, svaki dan se čuju preko mobitela. No mogla bi ga, osim nje, dočekati i vojska obožavateljica i bolje mu je da se dobro pripremi!

Na pitanje tko će pobijediti u subotu, on ili Kim Verson, samo je kratko poručio: 'Držite mi fige, pa kaj bu - bu.'