NA KAZALIŠNE DASKE

Veliki povratak omiljenih 'Smogovaca'

22.05.2012 u 10:59

Bionic
Reading

Popularna i mnogima omiljena televizijska serija 'Smogovci' uskoro bi trebala zaživjeti i na kazališnim daskama

Televizijska serija 'Smogovci', čija se radnja odvijala u zagrebačkom kvartu Naselku na Peščenici, te njezini glavni akteri Dragec, Mazalo, Pero, Cobra, Štefek i Buco Vragec i njihovi prijatelji i neprijatelji Nosonja, Dado, Dunja i Crni Džek uskoro bi trebali zaživjeti na kazališnim dasaka, a njihove dogodovštine bit će prikazane u kazalištu Kerempuh, donosi 24sata

Nakon pauze od čak 15 godina, pisac Hrvoje Hitrec (69) postavit će 'Smogovce' na kazališne daske. 'Predstavu će režirati Vinko Brešan, a njemu prepuštam i odabir glumaca', kaže Hitrec za 24sata

Većina glumaca iz serije ostali su i danas prijatelji, premda se ne viđaju baš često, no prije nekoliko dana zajedno došli na utakmicu navijati za Cibonu te otkrili čime se danas bave.

Neki od glumaca, primjerice Đorđe Rapaić koji je glumio Nosonju, nažalost su umrli, a neki su odustali od glume i izabrali druge profesije, piše 24sata. Slavko Brankov koji je glumio Crnog Džeka preminuo je 2006. godine od raka pluća. Emil Gladkoji je glumio ujaka Fleka preminuo je 2009. godine u 81. godini života.

Edin Osmić koji je glumio Bucu završio je elektrotehniku, a danas je, na žalost, na burzi. Štefeka Vrageca, odnosno Željka Bilena ubili su 2003. u Sesvetama.

Sigurno se svi sjećaju velike ljubavi između Dunje i Mazala. Dunju je prvo igrala Anamarija Petričević koja je s vremenom zaključila kako nije talentirana za glumu te je sretnija kao direktorica tvrtke koja zastupa Chanel. Poslije je ulogu Dunje utjelovila Višnja Babić, koja je danas u braku s autorom Hrvojem Hitrecom.

Božo Koščak, koji je glumio Kumpića, zajedno s Višnjom Babić radi u kazalištu Trešnja. Dragec, najstariji od braće Vragec kojeg je glumio Tomislav Štriga, danas je direktor kazališta KNAPP, a povremeno glumi u serijama.