UVIJEK BRIŽNA

Velika humanitarka među glazbenicima Lana Jurčević ne miruje nego pruža pomoć bolnicama

27.03.2020 u 20:10

Bionic
Reading

Borba protiv koronavirusa ujedinila je svijet, a mnoge strane i domaće slavne osobe svakodnevno doniraju velik novac, pomažu na razne načine zdravstvenim ustanovama, institutima, potrebitima. Jedna od njih je i naša pjevačica poznata po tome što uvijek pruža svoju ruku kad je riječ o dobrotvornim ciljevima

'Ekipa bok, nadam se da ste mi dobro. Nisam se javljala zadnjih dana. Prije otprilike deset dana smo se aktivirali da pokušamo pomoći na neki način. Ovdje se nalazi 5 tisuća rukavica koje idu u bolnice u Zagrebu - Rebro i Dubrava, te Splitu. Pokušavamo naći dezinfekcijska sredstva i maske', poručila je Lana Jurčević u svom videu. Pjevačica je donirala početnih 10 tisuća kuna, a njezina tvrtka La Piel napravila je i Premium Hand Sanitizera, spreja za ruke od kojeg će također donirati sredstva.

'Nekad prije, mogla bih organizirati koncert ili gostovati na nekom humanitarnom koncertu i na taj način pjevati za ljude i pomoći. 'Razbijala' sam glavu danima kako da napravim nešto i budem korisna i shvatila da najbrže i najlakše to mogu kroz La Piel. Sve se poklopilo: Nije bilo ljekarne i dućana koji nismo obišli, a da smo na policama mogli pronaći neki dezinficijens za ruke, za svoje osobne potrebe. Tada su nam ljudi počeli slati poruke, molili nas da ga mi napravimo i iako znajući da bi to bio takav stresan pothvat, zbog nestašice sirovina, etanola i ambalaže u svijetu, a o cijenama u nabavi da ne govorim (jer je sad sve 5 - 10 puta skuplje), ipak smo se upustili u to', kaže Lana.

Svoj brand za njegu kože pokrenula je prije dvije godine. Proizvodnja se odvija u Hrvatskoj, a proizvodi su ručno rađeni te inspirirani prirodnim sastojcima. Njezine proizvode koriste mnoge poznate osobe, make up artisti, fashion blogerice i influenceri.

Lana je prije nekoliko dana poslala poruku neodgovorni hrvatskim građanima:

'Ko' Boga vas molim, ne mrdajte od doma ako ne morate. Ovo je prešlo sve granice. Ljuta sam, tužna, jadna. Vidjela sam snimke koje nisam trebala vidjeti. Pliz. Ako radite, probajte se maksimalno zaštititi. Ostali... Niste na jebenom godišnjem odmoru. Rolanje, bicikli, druženja na veliko i po vani i po kućama. Djeca vam se međusobno igraju po parkićima dok vi sjedite na klupicama i sunčate se, a di su putovanja na vikende, rođendani i gluparije. Da ste pročitali dva teksta i malo se informirali, nikad ne bi ni sebe ni druge dovodili u opasnost', poručila je u Instagram storyju.

Preventivne mjere za zaštitu od koronavirusa