ZBOG VRIJEĐANJA ŽIDOVA

Vedrana Rudan dobila otkaz na Novoj TV!

27.01.2009 u 21:10

Bionic
Reading

U priopćenju koje je objavila Nova TV javno se ispričala židovskoj zajednici zbog komentara Vedrane Rudan u 'IN Magazinu', zbog čega s njom raskidaju suradnju

Nova TV javno se ispričala židovskoj zajednici i svima koji su se mogli naći uvrijeđeni zbog jučerašnjeg komentara gošće komentatorice 'IN Magazina' Vedrane Rudan. U priopćenju koje je objavljeno na stranicama Dnevnik.hr poručili su da 'Nova TV više neće prikazivati rubriku Vedrane Rudan u 'IN magazinu''.

'Vedrana Rudan je u svojim izjavama o židovskom narodu govorila rječnikom koji nikako nije u skladu s etičkim i novinarskim normama. Ističemo da je Vedrana Rudan iznijela isključivo svoj osobni stav i nikako i ni u kojem slučaju stav Nove TV. Nova TV najoštrije osuđuje bilo kakvu vjersku, nacionalnu ili drugu netrpeljivost i govor mržnje kojemu nema mjesta u našem programu. Ponavljamo da su ovakve uvrede sasvim neprihvatljive za Novu TV, koja ujedno izražava svoje duboko žaljenje što se to dogodilo u sklopu našeg programa', stoji u priopćenju.

Urednik IN Magazina Daniel Delale na naš je poziv kratko uzvratio da ne želi komentirati novonastalu situaciju, a slično su potvrdili i u PR službi Nove TV. Na naše pitanje hoće li i uredništvo IN Magazina snositi posljedice zbog priloga koji je, očigledno provjeren, pušten u emisiji, Vedrana Cvetko izjavila je da trenutačno ne može ništa reći.