TV KOMPENZACIJA

Već vam nedostaje 'Igra prijestolja'? Evo dobre zamjene!

18.06.2014 u 15:45

Bionic
Reading

Nakon što je završila četvrta sezona 'Igre prijestolja', donosimo vam popis nekoliko serija kojima možete prikratiti vrijeme dok ne krenu nove epizode

Obožavatelji 'Igre prijestolja' dosta će se načekati do pete sezone serije čije je snimanje počelo u Sjevernoj Irskoj, a već je najavljena i šesta sezona. Dok ne stigne na male ekrane, a pretpostavlja se da se to neće dogoditi prije proljeća 2015. godine, ovo su serije koje bilo sadržajem, bilo atmosferom donekle mogu kompenzirati nedostatak.


'Spartak' (Blood and Sand, Gods of the Arena, Vengeance)

Tko je volio scene borbe u 'Igri prijestolja', svakako bi trebao baciti pogled na seriju 'Spartak'. No treba imati na umu da će za mnoge će biti previše brutalne jer autori kao da se trude smisliti kako što 'maštovitije dekapitirati likove'. Priča je to o pobuni robova u Rimu, a prerano preminulog glumca Andyja Whitfielda zamijenio je Liam McIntyre.


'Tudori' (The Tudors)

Showtime stoji iza produkcije ove povijesne drame koja sočno opisuje dugu vladavinu Henrika VIII. u Britaniji, a seksi avantura ozloglašenog kralja ne nedostaje.


'Xena: Princeza ratnica' (Xena: Warrior Princess)

Ovu retro seriju, spin off 'Herkula' smještenu u vrijeme antičke Grčke, nemoguće je zaboraviti, gotovo da se može smatrati pravim kultnim klasikom, koji zaslužuje reprizno gledanje.


'Crna jedra' (Black Sails)

Nova ambiciozna serija producenta Michaela Baya uključuje razvikanu glumačku postavu s Tobyjem Stephensom, egzotične lokacije, a u ekipi je čak i jedan od redatelja 'Igre prijestolja', Neil Marshall. Radnja je smještena u 18. stoljeće u vrijeme brutalnih gusarskih napada i već je najavljena druga sezona.


'Rim' (Rome)

Ako ni po čemu drugome, 'Rim' je blizak 'Igri prijestolja' po bogatstvu likova koji su istovremeno kompleksne ličnosti i nasilnici. Nema tu jednostavne, crno-bijele borbe dobra i zla, nego složeni odnosi likova od kojih bi svaki mogao umrijeti kad se tome najmanje nadate.


'Obitelj Borgia' (The Borgias)

Serija nadahnuta životom slavne i ozloglašene obitelji Borgia poprilično je zabavan prikaz njihovog uspona do moći, popločanog u sredenjem vijeku ne tako neuobičajenim ubojstvima, zavjerama, korupcijom… Kao i u 'Igri prijestolja' važne su nam teme obitelji, lojalnosti i moći. U seriji glumi i slavni Jermy Irons, ali je otkazana nakon tri sezone.