IZNENADNA SMRT

Uz njegov hit 'Gangsta's Paradise' odrastale su generacije: U 60. godini života preminuo reper Coolio

29.09.2022 u 08:40

Bionic
Reading

Kako je potvrdio njegov menadžer, reper Coolio, pravog imena Artis Leon Ivey Jr., preminuo je u kući svog prijatelja u Los Angelesu. Svjetsku slavu stekao je hitom 'Gangsta's Paradise' 1995. godine, za koji je osvojio i Grammyja

Kako prenose svi svjetski mediji, a nakon što je sve potvrdio njegov dugogodišnji menadžer Jarez Posey, reper Coolio, punog imena Artis Leon Ivey Jr. preminuo je u 60. godini života.

Kako je otkrio Posey, Coolio je bio u kući svog prijatelja u Los Angelesu i rekao da mora na wc, a nakon što se nakon dužeg vremena nije vratio, prijatelj ga je išao potražiti.

Coolio - Gangsta's Paradise Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nakon što ga je nekoliko puta zazvao, a Coolio se nije oglasio, otišao je u kupaonicu gdje je repera pronašao bez svijesti na podu. Hitna pomoć nazvana je istog trena, koja je mogla samo proglasiti smrt, za koju je, navodno, kriv srčani zastoj, no budući da se obdukcija tek očekuje, pravi uzrok smrti tek će se doznati.

Slavni reper svoju je karijeru započeo još 80-ih godina, no tek je pjesmom 'Gangsta’s Paradise' 1995., koja je bila i glavna pjesma hit filma 'Opasne misli' s Michelle Pfeiffer u glavnoj ulozi donijela mu i svjetsku slavu. Za pjesmu je 1996. osvojio i Grammyja za najbolju izvedbu Rap Solo.

  • +4
Coolio Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Upravo se, među prvima, na društvenim mrežama oglasila Michelle Pfeiffer, koja je odglumila i u njegovom spotu za istoimeni hit, koja je shrvana Coolijevom smrću. 

Iza Coolia ostalo je šestero djece koje je dobio s bivšom suprugom Josefom Salinom.