na sam blagdan

Uskrsna glazbena suradnja - Don Stipe Mustapić i Ana Rucner

17.04.2022 u 11:08

Bionic
Reading

Don Stipe Mustapić i Ana Rucner ovog su Uskrsa odlučili zajednički odaslati glazbenu uskrsnu čestitku - povodom najvećeg katoličkog blagdana, predstavljaju prekrasnu pjesmu 'Kad bi barem vidjeli' i prateći video spot

Pjesmu je napisao i skladao Don Stipe Mustapić, inače župnik Župe sv. Luke ev. Kolan i župe Barbat, a za aranžman se pobrinuo Simo Radosavljević. Zanimljivo je naglasiti da video spot potpisuje također Don Stipe.

Naša violončelistica Ana Rucner, oduševila se novom pjesmom koju je iznjedrio Don Stipe i bez oklijevanja se odazvala se pozivu na suradnju. Video spot je nastao u ožujku 2022. prema pjesmi "Kad bi barem vidjeli" koju je Don Stipe skladao u rujnu 2021.

'Od ranog djetinjstva sam volio glazbu. Ujutro dok bi moji ukućani spavali, stavio bih velike slušalice i sa starog radija puštao pjesme. Kasnije, u osnovnoj školi u Bibinjama, počeo sam pisati pjesme, a sve je počelo sa domaćom zadaćom u kojoj se tražilo da napišemo pjesmu pod nazivom 'Da imam raketu'. Kasnije je učiteljica primijetila da mi dobro idu riječi i rime pa sam uključen u literarnu skupinu. U osnovnoj školi sam napisao petnaestak pjesama i nakon toga taj moj talent je pao u zaborav sve do pred kraj teološkog fakulteta, kad sam napisao pjesmu 'Budi volja tvoja'. Volim glazbu, pjevušim stalno, pa mi se često pojave neke melodije koje brzo snimim u svoj mobitel, da ih ne zaboravim i odmah nakon toga napišem tekst. Tako i danas nastaju moje pjesme', otkriva Don Stipe, ističući da ga je na ozbiljnije glazbeno stvaralaštvo potaknulo poznanstvo s nekadašnjim članom zadarske grupe Forum, Simom Radosavljevićem u čijem je studiju u Novalji počeo snimati pjesme.

Izvor: Društvene mreže

'Ja nisam obrazovani glazbenik, već amater i dugo sam dvojio bi li uopće izlazio u javnost sa svojim skladbama, ali ako moj mali dar, koji je od Boga, može nekoga potaknuti da više zavoli Boga i bližnje, 'isplati' se“, ističe Don Stipe Mustapić, iza kojeg su već brojne duhovne skladbe. O suradnji s Anom Rucner otvoreno kaže: 'Anu Rucner sam upoznao potpuno 'slučajno' iako ja ne vjerujem u slučajnosti nego da je Bog sve tako dobro posložio. Naime, ona ima stan u Mandrama, dakle na području moje župe i jednog je dana malo prije mise došla na svetu ispovijed, pa smo se tako upoznali. Odmah je ponudila pomoć vezano za moju Župu, rekavši da stoji na raspolaganju za koncert i ponudila da svira na nedjeljnoj misi. Nakon što sam snimio 'Kad bi barem vidjeli', poslao sam pjesmu Ani da mi kaže iskreno što misli. Njoj se pjesma jako svidjela i odlučili smo se na suradnju', kaže Don Stipe.

'Don Stipu sam upoznala prije nekoliko godina, i odmah me fascinirao svojim angažmanom i predanim radu za župu. Kada sam čula ovu pjesmu, dirnula me duboko u dušu, jer nosi takvu duboku i snažnu duhovnu poruku. Neizmjerno sam zahvalna na ovoj divnoj suradnji i glazbenom spoju', oduševljeno je suradnju s Don Stipom komentirala Ana Rucner. Nakon snimljene pjesme trebalo je snimiti spot, a inicijativu je preuzeo Don Stipe.

'Snimanje i produkcija spota podosta košta, a kako se iz hobija bavim snimanjem i imao sam nekakav scenarij za spot u glavi odlučio sam se sam okušati u tome. Snimio sam ljude i scene koje su vezane uz moj svećenički put. Na kraju spota sam naveo lokacije i ljude koji u njemu sudjeluju. Kako je sve ispalo, procijenit će gledatelji i slušatelji!', zaključuje Don Stipe, a nama preostaje da uživamo u ovoj prelijepoj, duhovnoj pjesmi upravo na sam Uskrs i Uskrsni ponedjeljak!