poslušajte kako zvuči

Legendarni hit 'Ana' doživio transformaciju 40-ak godina nakon snimanja originala

08.04.2022 u 11:32

Bionic
Reading

Bezvremenski hitovi koji i skoro pola desetljeća nakon izdavanja zabavljaju brojne generacije, sve češće dobivaju svoje obrade. Moderne note u kombinaciji s dobro poznatim tekstovima donose novo ruho u pjesme koje su već dugi niz godina pronašle svoje mjesto u srcima obožavatelja. Ovoga puta riječ je o jednom od najvećih hitova bivše Jugoslavije, 'O Ana', kojeg je davne 1979. godine otpjevao Vlado Kalember s pop-rock sastavom Srebrna krila

Švicarski pjevač hrvatskog podrijetla iz Brodskog Stupnika pored Slavonskog Broda, Darko Capo, obradio je pjesmu te snimio sjajan duet s frontmenom grupe, Vladom Kalemberom. Ova lijepa suradnja između Darka i Vlade zaživjela je još 2019. godine, ali je zbog pandemije morala pričekati neko vrijeme kako bi ugledala svijetlo dana. U video spotu im se pridružila i violončelista Ana Rucner, koja je svojim glazbenim umijećem unijela poseban ugođaj.

'Suradnja i duet s Vladom Kalemberom na pjesmi 'O Ana' posebno mi je draga jer je ova pjesma bezvremenski hit i uživao sam svakog trena radeći na njoj. Zanimljivo se uklopilo i violončelo koje je pjesmi dalo posebnu toplinu i notu, budući da je to instrument koji miluje svojim zvukom', rekao je Darko.

Osim svoje autorske glazbe koja će tek zaživjeti među publikom, Capo godinama nastupa diljem Europe zabavljajući publiku sjajnim izvedbama i popularnim obradama. Također, omiljeni je izvođač brojnih domaćih klubova u Švicarskoj,  Njemačkoj, Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini u kojima zabavlja publiku do ranih jutarnjih sati. Do sada je izdao jedan album, a uskoro će izbaciti čak dva nova. Jedan će se sastojati od autorskih pjesama, dok će se na drugom na kojemu radi sa Zoranom Škugorom i Vladom Kalemberom, pronaći obrade velikih hitova. Glazbenik je čekao da se stabilizira situacija s pandemijom kako bi mogao nastaviti s izdavanjem novih pjesama i koncertnim aktivnostima.

Izvor: Društvene mreže

U svojoj glazbenoj karijeri nastupio je na brojnim festivalima, od kojih posebno izdvaja Ohridski festivalu na kojemu je dobio nagradu za najboljeg debitanta. Prije mjesec dana osvojio je i Večernjakovu domovnicu u kategoriji najpopularnijeg izvođača hrvatske dijaspore po glasanju čitatelja Večernjeg lista, koja se dodjeljuje od 2006. najpopularnijim i najuspješnijim Hrvatima koji žive izvan granica svoje domovine. Također, sudjelovao je i na Festivalu tamburaške i zabavne glazbe Brod 2013., 18. i 19. Etnofest Neum i Ohrid Fest 2021., na kojemu je osvojio prvu nagradu za najboljeg debitanta internacionalne večer s pjesmom 'U svojim suzama te nisam uotopio'. Svoju umjetničku ljubav prenio je i svojim 'Capo Sisters' kćerkama Vanessi i Lari na koje je posebno ponosan i za koje će se tek čuti jer uz obrazovanje i posebnu ljepotu imaju i veliki talent za glazbu.