beskrajno zanimljivi

Evo kako su Mrle i Prlja izgledali prije brnjica, kostima s lutkicama i performansa sa čepovima

12.05.2023 u 14:06

Bionic
Reading

Sjajni riječki rockeri oduševili su Europu, društvene mreže 'gore' od reakcija, o njima svi imaju nešto za reći, a svojom 'Mamom ŠČ!' privlače pažnju danima. Osim zanimljive konceptualne provokacije i sposobnosti dizanja bure u medijima, catchy tekstova i odličnih riffova privlače pažnju svojim imidžem

Veliku ulogu u scenskom nastupu Leta 3 oduvijek ima i kostimografija. Nekome je zabavana, nekom duhovita, drugima grozna ili zgražajuća. No oni ostaju vjerni sebi (i hrvatskim modnim dizajnerima), dosljedni u tome da budu posebni, drukčiji od svih na domaćoj sceni.

No na nekim starijim fotografijama, nije baš ni lako prepoznati članove benda na prvi pogled. Ali vidi se da su bili jednako otkačeni kao što su danas.

Prvi put su se na pozornici skinuli još prošlog milenijuma i nikad se nisu libili izražavati svoje stavove kroz pjesme i performanse, pa makar oni kod mnogih izazvali šok poput onoga kad su iz stražnjica ispaljivali čepove.

Od svojih početaka na ovamo, imali su više odličnih suradnji s riječkim dizajnerom Jurjem Zigmanom. On im je među ostalim radio kostime za koncert u Laubi i otkrivanje spomenika 'Angela Merkel sere' 2015. godine te za koncertni spektakl Antivalentinovo. Kostimi inspirirani operom Carmen ukrašeni lutkicama malo koga su ostavili ravnodušnim.

  • +3
Let 3 u Liverpoolu Izvor: Cropix / Autor: Livio Andrijic

Surađivali su i s Ivanom Popović te su se u 'golim' kombinezonima pojavili na njezinoj modnoj reviji 2011. godine, a Ivica Skoko je za njih osmislio živopisne odjevne kombinacije sa šljokicama.

mama šč!

Stigao je i taj trenutak: Let 3 kreće na generalnu probu prije eurovizijskog finala

Pogledaj galeriju