DUŠEVNE BOLI

Udovica Kobea Bryanta podnijela tužbu zbog dijeljenja fotografija s mjesta nesreće

08.05.2020 u 22:56

Bionic
Reading

Vanessa Bryant je poduzela pravne mjere zbog neovlaštenog objavljivanja fotografija kobnog pada helikoptera njenog supruga Kobea Bryanta, objavili su u petak američki mediji

Prema sudskim dokumentima do kojih je došao časopis People, Vanessa u pravnom postupku pokrenutom u petak traži odštetu za duševne boli koje su uzrokovali osmorica policijskih službenika fotografiranjem mjesta nesreće njenog supruga i neovlaštenim dijeljenjem tih fotografija.

Bryantova udovica tvrdi da su fotografije snimljene i dijeljene čak i nakon što je ujutro nakon pada helikoptera razgovarala sa šerifom okruga Los Angeles Alexom Villanuevom tražeći ga da svoj posao na mjestu nesreće obavljaju imajući na umu privatnost.

'Stvarnost je međutim da su barem osmorica šerifovih zamjenika na mjestu događaja snimali mobitelima fotografije mrtve djece, roditelja i trenera. Kako će i Odjel šerifa u L.A.-u kasnije priznati, policijski službenici nisu imali istražno opravdanje za fotografiranje mjesta pada, nego su fotografirali u svoje osobne svrhe', navodi se u sudskim dokumentima.

Vanessa je tvrdila da je za fotografije doznala ktoz različite vijesti gotovo mjesec dana nakon nesreće, kada je Odjel postao svjestan da su snimljene i zloupotrebljene.

U sudskim dokumentima Bryantova udovica navodi zabrinutost da bi njezine tri kćeri, Natalia, Bianka i Capri fotografije mogle pronaći na internetu.

'Ovaj se podnesak odnosi isključivo na preuzimanje odgovornosti, zaštitu žrtava i osiguravanje da se više nitko ubuduće ovako ne ponaša. Kad obitelj doživi gubitak svojih voljenih, imaju pravo očekivati da se prema njima postupa dostojanstveno i s poštovanjem. Policijski službenici u ovom su slučaju iznevjerili to sveto povjerenje', izjavio je glasnogovornik obitelji Bryane za People i dodao da je namjera ovog pravnog zahtjeva da Odjel šerifa preuzme odgovornost kako bi se spriječila buduća nedolična ponašanja.

Legenda NBA-ja Kobe Bryant letio je 26. siječnja s kćerkom Giannom i još sedam osoba, Christinom Mauser, Paytonom i Sarah Chester, Johnom, Kerijem i Alyssom Altobelli, kad se njegov privatni helikopter kojim je upravljao pilot Ara Zobayan srušio u planini.