VANESSA BRYANT

Novi udarac za udovicu Kobea Bryanta: Policijski službenici dijelili fotografije sa mjesta stravične nesreće

03.03.2020 u 08:22

Bionic
Reading

Tek što je završila komemoracija, koja je za nju emotivno i psihički bila izuzetno teška, Vanessa Bryant mora se suočiti s novim problemima, na koje joj je ukazao neimenovani izvor. Iako je odmah nakon nesreće, u kojoj su živote izgubili njezin suprug Kobe i kći Gianna, kao i sedmero drugih žrtava, zatražila da se zabrani nadlijetanje i snimanje mjesta nesreće, neki su to odlučili ignorirati

Udovica Kobea Bryanta, Vanessa Bryant očajna je nakon što je doznala kako su pojedini policijski djelatnici dijelili fotografije s mjesta stravične helikopterske nesreće, u kojoj je živote izgubilo devetero ljudi, među njima i njezin suprug, košarkaška legenda Kobe Bryant te njihova 13-godišnja kći Gianna.

Putem svog odvjetnika, a što je potvrdila i na svom Instagram profilu, traži najveću disciplinsku mjeru zbog 'nevjerojatnog kršenja ljudskog dostojanstva i prava na privatnost žrtava i njihovih obitelji', zbog dijeljenja fotografija preminule košarkaške legende sa mjesta nesreće.

Kako je otkrio njezin odvjetnik Gary Robb, 37-godišnja Vanessa Bryant odmah je nakon helikopterske nesreće zatražila osobno od šerifa okruga Los Angeles, Alexa Villanueva, da zabrani bilo kakve prelete iznad mjesta nesreće, kako bi se mjesto osiguralo od onih koji žele na tome zaraditi, ali i uništiti ljudsko dostojanstvo, na što je on potvrdno odgovorio da će to biti i napravljeno.

No, čini se nije računao na svoje djelatnike da će se pokušati svime okoristiti. Javnosti, ali i šerifu, još uvijek nepoznati policijski djelatnici koji su prvi stigli na mjesto nesreće, tamo su snimili razne fotografije i to odlučili podijeliti s prijateljima, ti prijatelji to su proslijedili svojim prijateljima, i krug se nevjerojatnom brzinom proširio.

  • +3
Vanessa Bryant Izvor: Profimedia / Autor: FREDERIC J. BROWN / AFP / Profimedia

Odvjetnik je onima koji su dijelili fotografije poručio da se suoče s najstrožom mogućom disciplinskom mjerom te da otkriju svoj identitet kako bi se osiguralo da se fotografije ne šire dalje. Uz to je dodao kako je Vanessa Bryant u potpunosti slomljena zbog svega, ali je ujedno i 'zahvalna osobi koja je podnijela internetsku žalbu i otkrila ovu nepravdu.'

Izvor koji je otkrio da policajci dijele fotografije preminulog Kobea Bryanta govorio je pod uvjetom anonimnosti zbog osjetljive prirode cijelog slučaja.