KLARA MUCCI

U seriji o aferi 'Ibiza' koja je srušila austrijsku vladu jednu od glavnih uloga ima i Splićanka

28.10.2021 u 11:32

Bionic
Reading

Glumica Klara Mučibabić kao da je od početka znala da će njezin talent biti prepoznat i van granica Lijepe naše, zbog čega je, svjesna da je njezino prezime teško izgovoriti, uzela umjetničko Mucci. Upravo je Klara Mucci zvijezda nove austrijske serije 'The Ibiza Affair', čija je prva od četiri epizode u produkciji televizijske kuće Sky i W&B imala premijeru 21. listopada

Prije dvije godine afera Ibiza srušila je austrijsku vladu, a suđenje akterima neviđenog političkog skandala još uvijek traje. Do toga možda ne bi ni došlo da nije postojala snimka u trajanju 12 sati i 32 minuta, a na kojoj su snimljeni članovi FPÖ-a, desno-populističke Slobodarske stranke Austrije Heinz-Christian Strache i Johann Gudenus, koji su se sastali s djevojkom koja se predstavljala kao nećakinja ruskog oligarha.

Nakon aperitiva na terasi, sastanak se nastavio na večeri koja je obilovala šampanjcem, tunom i sushijem, nakon čega je dotična djevojka spomenula kako su spremni investirati ruski novac u Austriji, a Strache joj je objasnio kako se njihova stranka financira, otkrivši da postoje bogataši koji im daju i do dva milijuna eura, no novac ne uplaćuju na račun stranke, već u udrugu kako bi izbjegli kontrolu državne revizije.

Klara Mucci Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Zbog cijele snimke policija je ispitala 259 ljudi, a potraga za mladom ženom Alyonom Makarov, koja se predstavljala kao bogata nećakinja ruskog oligarha, no pretpostavlja se da je zapravo iz Bosne i Hercegovine, još uvijek traje. O svemu tome snimljena je i serija 'The Ibiza Affair', čija je prva epizoda premijerno prikazana 21. listopada, a u kojoj jednu od glavnih uloga ima i Splićanka Karla Mucci. Ona glumi Jelenu, jednu od ključnih osoba za otkrivanje ove afere.

O svom angažmanu, do kojeg je došlo pozivom njezine agentice Anile Gajević iz Talent agencije ZONA, mlada je Splićanka ispričala sve u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, u kojoj je otkrila kako je isprva odbijala otići na audiciju jer je sve trebalo biti na njemačkom jeziku. 'Bila sam zauzeta drugim projektima i procijenila sam da se neću stići adekvatno pripremiti pa sam odustala. Međutim, casting direktorica je inzistirala da se ipak snimim te su ulogu više prilagodili engleskom jeziku i onda sam pristala.'

Sky Original | Die Ibiza Affäre | Erster Trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Ona je u seriji odglumila Jelenu, koja je bila stvarni lik u aferi, no o njoj se malo zna. Naime, ona je bila uključena preko svog partnera Juliana Hessenthalera, ali se povukla netom prije nastanka samo snimka, stoga njezino lice nikada nije snimila kamera, niti je proganjana, dok njezinog partnera trenutno čeka suđenje.

'Pošto se o Jeleni jako malo zna, imala sam veliku slobodu u kreiranju lika. Navodno je bila plesačica i vjeruje se da je radila u noćnim klubovima pa sam morala savladati ples', otkrila je za Slobodnu Dalmaciju, dodavši kako je mjesec dana trenirala pole dance, kao i da joj je veliki užitak bio raditi s redateljem Christopherom Schierom, koji je uspio održati pozitivnu atmosferu iako se snimalo u jeku lockdowna u Beču.