IGOR BORASKA

U 'Potjeru' stigao i bivši olimpijac; njegova skromnost iznenadila i Joška Lokasa

01.02.2024 u 11:54

Bionic
Reading

Jučerašnje izdanje popularnog HRT-ovog kviza 'Potjera' oduševilo je televizijske gledatelje, kao i samog voditelja, Joška Lokasa, kada je shvatio da preko puta njega stoji legendarni olimpijac - Igor Boraska

On je proslavljeni hrvatski olimpijac, osvajač brončane medalje u veslanju, nekadašnji član bob reprezentacije s kojom je sudjelovao na Zimskim olimpijskim igrama, ali i veliki obožavatelj kvizova. Igor Boraska pojavio se u jučerašnjem izdanju 'Potjere' i oduševio sve svojom skromnošću, ali i znanjem.

Predstavljajući se gledateljima na početku emisije, Igor Boraska nije spomenuo niti jednom riječju sve svoje nevjerojatne sportske uspjehe, na što Joško Lokas nije mogao ne reagirati:

'Je li moguće da nam se ne želite predstaviti? Svaka čast kako ste skromni, ali radi se o osvajaču olimpijske medalje....'

Skromni Boraska, koji je na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine osvojio broncu, te bio član posade M2+ koja je postavila najbolje svjetsko vrijeme i isti držala čak 20 godina, pokazao je znanje, nadigravši lovca Mladena Vukorepu.

U završnoj potjeri završio je s Goranom, a njih dvojica ipak nisu uspjeli osvojiti konačan iznos i biti bolji od Vukorepe. Budući da su odgovorili točno tek na sedam pitanja, to nije bilo dovoljno za pobjedu, jer je Mladen pokazao da zna više.

Igor Boraska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Inače, ovo nije prvi puta da se Igor Boraska pojavio na nekom televizijskom kvizu. U 'Potjeri' se već natjecao, a 2021. bio je i u kvizu 'Tko želi biti milijunaš' gdje je osvojio čak 125 tisuća kuna.