FILMING IN CROATIA

U Osijek stižu holivudske zvijezde: Počinje snimanje nastavka hit filma 'Wrongful Death'

14.03.2024 u 09:58

Bionic
Reading

Naša zemlja je u svijetu popularna turistička, ali i filmska destinacija. Zbog prirodnih ljepota i raznolikosti, odlična smo lokacija, a u posljednjih 10-ak godina broj filmova i serija snimljenih u Hrvatskoj sve više raste. Tako je i u Osijeku je sredinom ožujka započelo snimanje filma 'Wrongful Death 2: Bloodlines'

Riječ je o drugom dijelu trilera pod producentskom palicom Vjekoslava Katušina, nagrađivanog redatelja i glumca te osnivača produkcije kuće Dream Team Pictures iz Belog Manastira.

Eric Roberts, Michael Paré, Randy Havens, Costas Mandylor, Robert Miano, Massi Furlan, Chris Moss i poznata američko-kineska glumica Bai Ling predvode zvjezdanu glumačku postavu, a svoju američku adresu na će zamijeniti hrvatskom do kraja lipnja, kada je planiran završetak snimanja.

Nakon zapaženog uspjeha prvog filma, nastavak će uz sjajne holivudske glumce donijeti nova uzbuđenja i misteriju koja će, vjeruje Katušin, ponovno očarati gledatelje diljem svijeta.

'S obzirom na brojne pozitivne reakcije i kritike na prvi film, 'Wrongful Death', nije bilo dvojbe kada je u pitanju snimanje drugog dijela filma. Odlučili smo pojačati glumačku postavu i velika mi je čast surađivati s takvim glumačkim imenima i to u mojoj rodnoj Slavoniji i Baranji. Tijekom snimanja prvog filma u Belom Manastiru prošle godine, Eric Roberts i Michael Paré oduševili su se Baranjom, posebno gastronomskim delicijama i ljepotama krajolika, a pohvalili su i našu produkciju te profesionalizam koji se, prema riječima Robertsa, gotovo uopće ne razlikuje od onoga u Hollywoodu. Ove ćemo godine glumce upoznati i s našim predivnim Osijekom u kojem trenutno i snimamo, na što sam izuzetno ponosan', kazao je redatelj.

Radnja prvog filma 'Wrongful Death' odvija se oko nastojanja Davida Moorea (Michael Paré) da pronađe pravu istinu o ubojstvu svojega sina, a to pokušava doznati od kćeri senatora McElroya (Eric Roberts), dok se u nastavku 'Wrongful Death 2: Bloodlines', detektiv Bruce Williams (Chris Moss) suočava sa serijom brutalnih ubojstava i brojnim misterijama i tajnama. Osim što se fokusira na napetu radnju i neočekivana zbivanja, film istražuje i duboke ljudske odnose i unutarnje turbulencije likova, pružajući gledateljima jedinstveno filmsko iskustvo.