nema dosade

U moru negativnih stvari otkrili smo one dobre: Domaći glumci u pandemiji pronašli novu zanimaciju, a evo čime su se okupirali

31.03.2021 u 06:23

Bionic
Reading

Tijekom godine dana, koliko već traje ova pandemija, puno je ljudi potonulo, predalo se letargiji, no ne i naši umjetnici Vladimir Tintor i Asim Ugljen. Ne zapuštajući svoje glumačke obaveze, posvetili su se nekim novim strastima

Ako je išta ova kriza pokazala, onda je to da u moru negativnih stvari postoje i one dobre.

Vladimira Tintora gledatelji su upoznali u sapunici 'Zabranjena ljubav'. Glumio je u brojnim kazališnim predstavama, snimao reklame i pojavljivao se u televizijskim emisijama. Bavi se slikanjem, a u međuvremenu se okušao i kao jutjuber. Sada od otpada radi umjetnine i prodaje ih po svijetu.

Od iskorištenih konzervi izrađuje tinture - pincetom sićušne motive smješta u konzerve, a svaka konzerva ima svoju posebnu priču. Njegova mala umjetnička djela proputovala su cijeli svijet i dobila neslužbeni naziv 'rovinjski suveniri' jer su prvi veliki uspjeh ostvarila u galeriji u Rovinju.

'Ne znam se odmarati, uvijek moram nešto raditi. Tako mi je pala na pamet ideja kako bi se sve to moglo spojiti u lijepu priču o našem moru i sardinama, po kojima smo poznati, i kako to mogu spojiti s pričama iz naših primorskih gradova', rekao je Vladimir Tintor za 24sata.

Njegov kolega Asim Ugljen s prijateljem Filipom Ferderberom odlučio je otvoriti školu kajaka. 'Budući da je to opasan sport, smatrali smo da bismo trebali položiti službeni tečaj prije otvaranja škole, da bismo imali licenciju za spašavatelja. Iznenadilo nas je kada smo shvatili da u Hrvatskoj danas možete voditi školu raftinga ili kajaka na divljim vodama bez ikakvog sigurnosnog tečaja. Iskreno, to je sumanuto', ispričao je za Večernji list glumac koji je postao licencirani Rescue 3 divljevodaški spasilac profesionalne kategorije.

Njihov tečaj kajakinga bit će namijenjen početnicima, bez obzira na dob, a jedini uvjet je da znaju plivati. S tečajem planiraju krenuti za mjesec dana, no sve ovisi o epidemiološkoj situaciji. Tečaj će se odvijati tri dana, na poligonu blizu glumčeve kuće, a u blizini je i smještaj za polaznike.