sportski, zabavni i glazbeni program

U Makarskoj: 11. Memorijalni festival Mike

14.04.2023 u 21:12

Bionic
Reading

Udruga Milan Ožić Mike jedanaestu godinu za redom organizira Memorijalni festival Mike koji će se održati 29. travnja na Gradskom sportskom centru i parku fra Jure Radića u Makarskoj

Ovogodišnje izdanje donosi standardno kvalitetan sportski, zabavni i glazbeni program, čija će glavna zvijezda biti jedan od najvećih hrvatskih glazbenih umjetnika Goran Bare & Majke, stoji u najavi.

Večernji glazbeni program otvorit će Elvir Laković, poznatiji kao Laka, popularni bosanskohercegovački rock kantautor, a APOB (After bolji od partija), popularni live techno bend će svojim nastupom zaokružiti ovogodišnji festival. Ulaz je slobodan, a sav prihod od festivala ide u humanitarne svrhe. Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže na najveselijem događaju na Makarskoj rivijeri!

Ukratko o udruzi Mike i Mike festivalu Udruga nosi ime našeg prerano preminulog prijatelja Milan Ožić Mike - udruga s najvećim osmijehom, osnovana njemu u čast, u svrhu promicanja ljubavi, prijateljstva, tolerancije, slavljenja različitosti, te promicanja volontiranja i humanitarnog rada s ciljem pomaganja potrebitima i povećanjem kvalitete života u lokalnoj zajednici. Udruga je osnovana 24. veljače 2012. godine u Makarskoj.

U ovih 11. godina kroz različite humanitarne akcije i Memorijalni festival Mike prikupili smo i donirali preko 400.000,00 kn pomoći potrebitima te vrtićima i školama s Makarske rivijere. Memorijalni festival Mike koji se održava jednom godišnje je naš najveći i glavni projekt, prepoznan i podržan od strane naših sugrađana i stanovnika rivijere, i u njemu je do sada sudjelovalo preko 300 volontera. Naime u našoj udruzi su svi volonteri, nemamo zaposlenih i nismo korisnici gradskog proračuna.

Festival organiziramo pomoću donacija sugrađana i lokalnih firmi i obrtnika. Sva prikupljena sredstva (od prodaje pića, hrane, majica, torbi, ostalih promotivnih materijala i donacija na samom festivalu) nakon festivala kroz natječaj doniramo vrtićima i školama s Makarske rivijere za poboljšanje uvjeta rada. Radi se o dva natječaja, jedan je za financiranje projekata koji su potrebni lokalnim vrtićima i školama i koje oni prijavljuju isključivo po svojim potrebama, a drugi je za vizual koji krasi promotivne materijale udruge za koji vrtićke skupine i niži razredi osnovnih škola prijavljuju dječje likovne radove nastale na temu udruge Mike i svega što udruga predstavlja.

Upravo zbog takvog načina funkcioniranja udruge sa zavidnim brojem volontera i u kojoj nema zaposlenih dobili smo posebno priznanje u Splitsko-dalmatinskoj županiji od volonterskog centra Split za 2021. godinu. Ni jedna akcija ili projekt udruge Mike koju pokrene nekolicina najaktivnijih članova udruge ne bi bili mogući bez donatora i volontera, oni su čvrsti temelji koji nose sve naše projekte, a posebno Memorijalni festival Mike i osiguravaju da ova lijepa zajednička priča raste iz godine u godinu. Najveće priznanje svima nama je osjećaj da smo napravili nešto dobro za našu zajednicu.

Memorijalni festival Mike, omiljeni događaj Makarki i Makarana, održava se jednom godišnje na gradskom sportskom centru u Makarskoj i uglavnom traje od 14 do 02 sata, uključuje sportska natjecanja, dječje sportske igre, izložbu dječjih likovnih radova (svih likovnih radova prijavljenih na natječaj), ponekad buvljak te likovne i kreativne radionice, i u večernjim satima koncert jednog ili više bendova u parku fra Jure Radića koji se nalazi uz sportski centar. Sve skupa jedna lijepa i pozitivna priča u koju je uključen jako velik broj ljudi, trudimo se i rastemo iz godine u godinu, i priključuju nam se mladi i djeca na što smo iznimno ponosni jer to znači da kroz naš rad uspješno prenosimo poruku o važnosti tolerancije, zajedništva i solidarnosti.

Ovogodišnji 11. Memorijalni festival Mike održava se u subotu 29.04. Dnevni program koji uključuje sportska natjecanja (cageball, basket, odbojka, potezanje konopa, buće, šijavica), dječje sportske igre, izložbu dječjih likovnih radova, bogatu lutriju i disco buvljak, sve uz glazbenu podlogu naših DJ-eva, DJ Spajić i makarski vinyl entuzijasti, počinje u 14:00h na gradskom sportskom centru.

Uz tradicionalno skupljanje prihoda za daljnji rad udruge Mike, ove godine će se u sklopu festivala održati i disco buvljak, a sav prihod od buvljaka namijenjen je projektu za potpomognutu komunikaciju djece s teškoćama u razvoju 'Komunicirajmo zajedno' OŠ Stjepana Ivičevića Makarska. Kao i posljednjih godina nastavljamo s našom zelenom filozofijom i opet imamo festival bez plastike za jednokratnu upotrebu, koju smo prije četiri godine zamijenili perivim povratnim čašama, te time postali drugi takav festival u Hrvatskoj.

Večernji program počinje u 20:30h u prekrasnom ambijentu parka fra Jure Radića i najbogatiji je do sad, uključuje nastupe čak tri benda. Večernji glazbeni program otvorit će Elvir Laković, poznatiji kao Laka, popularni bosanskohercegovački rock kantautor. Zvijezde večeri su legendarni Goran Bare i Majke, nakon kojih slijedi APOB (After bolji od partija), popularni live techno bend, koji će svojim nastupom zaokružiti ovogodišnji festival.