ODUŠEVILA FRANCUSKIM JEZIKOM

U ležernijem izdanju i s nepoželjnim modnim dodatkom Meghan zasjenila muža u Maroku

24.02.2019 u 19:58

Bionic
Reading

Tijekom prvog dana svog službenog posjeta Maroku Meghan Markle i princ Harry posjetili su čuveno Atlas gorje i upoznali se s radom marokanske nevladine organizacije Obrazovanje za sve. Trudna vojvotkinja od Sussexa za današnje je aktivnosti odabrala nešto ležernije izdanje, a djevojkama koje su posjetili, i koje je Mehgan impresionirala znanjem francuskog jezika, dala je da je ukrase tetovažom, tradicionalnim ukrasom trudnica u ovoj sjevernoafričkoj zemlji

Za razliku od jučerašnjeg dolaska u Casablancu, kada je Meghan zabljesnula u crvenoj Valentinovoj haljini, za posjet gradu Asni na Atlas gorju Meghan se odlučila za ležernije izdanje – lagani sako Alice + Olivia vrijedan 3,4 tisuće kuna, omiljene crne traperice i 770 kuna vrijedne cipele brenda Birdies.

U Ansi su Meghan i princ Harry posjetili jedan od pansiona koje gradi nevladina organizacija Obrazovanje za sve, koju je osnovao britanski poduzetnik Michael McHugo. Pansioni pružaju smještaj za djevojčice iz ruralnih zajednica ove planinske regije, stare između 12 i 18 godina, kako bi se mogle uključiti u srednjoškolsko obrazovanje.

Tijekom posjeta pansionu, 17-godišnja djevojka Samira Ouaadi trudnoj Meghan je napravila jedan modni dodatak koji baš i nije po pravilima kraljevske obitelji. Meghan si je na lijevu ruku dala 'istetovirati' tradicionalni cvijet kane koji slavi njezinu trudnoću. Ceremonija privremenog tetoviranja kanom drevni je običaj za kojega se vjeruje da svoje korijene ima upravo na sjeveru Afrike.

'Tradicija je da trudnice u Maroku imaju tetovaže od kane. Radimo ih za velika slavlja poput vjenčanja ili dolaska prinove. Ona nam je poput rajske biljke i koristimo je za obilježavanje u svim važnijim prigodama', objasnila je djevojčica Samira.

Meghan je zabrinuti službenik pitao želi li možda odmah isprati tetovažu, na što mu je vojvotkinja uz smiješak rekla kako nema potrebe i da će se osušiti dok bude šetala.

  • +11
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon ceremonije kane, kraljevski je par razgovarao sa srednjoškolkama, a tom je prigodom Meghan pohvaljena za znanje francuskog jezika.

Meghan je pohvalila 18-godišnju djevojku završnog razreda, koja želi postati pisac kao njezin omiljeni pisac William Shakespeare, da joj je 'engleski fantastičan', a potom s djevojkama počela razgovarati na francuskom jeziku.

'Njezin je francuski bio dobar i iznenadila nas je što ga priča tako dobro, ali Harry je rekao da uopće ne govori francuski. Bila je bolja od svog muža', izrazila je svoje oduševljenje s Meghan jedna od tinejdžerica.

Dhevojke su se zahvalile Meghan što ih je posjetila, a vojvotkinja im je odogovorila da joj je bila čast biti s njima te da bi se voljela vratiti.

'To što se ovdje događa, kao i na mnogim drugim mjestima diljem svijeta gdje se sve više djevojčica obrazuje, mijenja budućnost za sve nas, a ne samo djevojčice', rekla je Meghan.