PUT U MAROKO

Meghan Markle na posljednjem putovanju prije rođenja nasljednika blista kao nikad do sada

24.02.2019 u 13:05

Bionic
Reading

Princ Harry i njegova supruga Meghan doputovali su u subotu navečer u Casablancu na posljednje službeno putovanje u inozemstvo prije rođenja prvog djeteta, koje se očekuje na proljeće

Po dolasku u Maroko, Harryja i Meghan dočekao je tradicionalni pladanj s datumima, ritual gostoprimstva u Maroku. Bivša američka glumica u Casablanci se pojavila u crvenoj haljini a njezin suprug u svijetlo sivom odijelu.

Ovaj dvodnevni posjet, organiziran na zahtjev kraljice Elizabete II, zabrinjava neke britanske medije kao što je tabloid Daily Mirror koji je Maroko opisao kao ‘opasnu zonu’, a glavni grad Rabat kao ‘grad pobune’.

Prije dolaska para, lokalni diplomatski izvori rekli su kako je Maroko ‘stup stabilnosti u sjevernoj Africi’.

Meghan i Harry u posjetu Maroku Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Policija je u četvrtak rastjerala prosvjed koji su organizirali učitelji u Rabatu na godišnjicu prodemokratskog pokreta za vrijeme Arapskog proljeća i pritom je nekoliko osoba ozlijeđeno.

Harry i Meghan planiraju se usredotočiti na status žena i pristup djevojaka obrazovanju, u skladu s njihovim programom koji uključuje i demonstraciju kuhanja i tradicionalni ritual kane za Meghan.

Također će se sastati s članovima kraljevske obitelji u Rabatu.

KAD TI DRUGI PLAĆAJU...

Rastrošna Meghan Markle: U prošloj godini na odjeću je potrošila više od 3 milijuna kuna

Pogledaj galeriju

‘Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa jako vole biti s ljudima’, rekao je britanski veleposlanik Thomas Reilly u intervjuu za televiziju 2M.

Par, koji će tijekom posjeta biti smješten u kraljevskoj rezidenciji, vraća se kući u utorak ujutro.