NEMILICE TROŠI

Vrtoglava svota koju je Meghan potrošila na put u Ameriku mogla bi izazvati bijes britanske javnosti

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Auto

Vojvotkinja Meghan Markle proteklih šest dana provela je u New Yorku sa starim prijateljicama koje su joj organizirale zabavu povodom rođenja djeteta, a cijeli put britanske je porezne obveznike stajao jako puno

Iako još uvijek nije poznato tko je snosio troškove šestodnevnog puta vojvotkinje Meghan Markle, treba uzeti u obzir to da neke od stavki koje su uključene u njezin odmor s prijateljicama snose i građani Velike Britanije, odnosno porezni obveznici.

Kako bi put u visokom stupnju trudnoće za 36-godišnju vojvotkinju prošao što ugodnije, Meghan je unajmila privatni zrakoplov koji u jednom smjeru od Londona do New Yorka stoji 125.000 dolara. Povratni let sveukupno se popeo na cifru od 250.000 dolara (više od milijun i pol kuna).

Za hotel u kojem je vojvotkinja od Sussexa odsjela pet noći, uključujući doručak, izdvojeno je 9982 dolara (oko 65.000 kuna). Riječ je o The Mark hotelu s pet zvjezdica, smještenom u najskupljem dijelu Manhattana, u neposrednoj blizini Central Parka na Upper East Sideu.

The Mark Hotel, New York

The Mark Hotel, New York

Izvor: Promo fotografije / Autor: Francesco Tonelli

The Mark Hotel, New York

The Mark Hotel, New York

Izvor: Promo fotografije / Autor: Francesco Tonelli

The Mark Hotel, New York

The Mark Hotel, New York

Izvor: Promo fotografije / Autor: Francesco Tonelli

Kako bi sve bilo po kraljevskom protokolu, Meghan je morala povesti i dva kraljevska zaštitara koji su se čitavo vrijeme brinuli o njezinoj sigurnosti na putu, a njihova satnica na koncu se popela na ukupni iznos od 14.213 dolara (oko 92.000 kuna).

  • +16
  • +13

Meghan Markle

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Svakako najskuplji trošak tijekom njezina boravka u New Yorku je glamurozna zabava, takozvani baby shower koji su za Meghan pripremile njezine bliske prijateljice, pa nije sigurno tko je podmirio taj račun. Uređenje prostora u elitnom restoranu The Polo Bar na Petoj aveniji, u koji je svojedobno rado zalazio Donald Trump, s večerom i pićem stajalo je 250.000 dolara.

  • +2

The Polo Bar, New York

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

No to nije bio kraj, jer brižne prijateljice za trudnu su Meghan pripremile još jednu zabavu. Party povodom rođenja kraljevske bebice ovoga je puta održan u penthouse predsjedničkom apartmanu hotela u kojem je odsjela. Trošak te zabave navodno iznosi 150.000 dolara.

The Mark Hotel, penthouse

The Mark Hotel, penthouse

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

S popratnim sadržajima, ručkovima, kavama, kolačima, večerama, cijeli put rastrošne vojvotkinje stajao je prema izračunu stranih medija nevjerojatnih 430.896 dolara (blizu tri milijuna kuna).

Ukoliko ovaj privatni put Meghan nije platila iz vlastitog džepa, mogla bi navući veliki bijes javnosti, odnosno poreznih obveznika koji pokrivaju velik dio kraljevskih troškova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!