RAZMIŠLJA DA SE PRESELI

U jeku najjače pandemije koronavirusa Tom Cruise skrivao se u luksuznom zdanju Scijentološke crkve gdje mu je hranu pripremao slavni kuhar

20.05.2020 u 13:25

Bionic
Reading

Budući da je zbog pandemije koronavirusa stalo sve, pa tako i snimanje najnovijeg nastavka filma 'Nemoguća misija', Tom Cruise je odlučio to vrijeme iskoristiti za punjenje baterija. Destinacija mu je ovoga puta bila Velika Britanija, a budući da su hoteli zatvoreni, smjestio se u luksuznom zdanju u vlasništvu Scijentološke crkve u zapadnom Sussexu

U prošloj godini Tom Cruise nebrojeno je puta snimljen u Londonu, gdje je vrijeme provodio u društvu obitelji i prijatelja, često razgledavajući grad i okolicu helikopterom. A upravo je Veliku Britaniju odabrao da otiđe u samoizolaciju i to u luksuznom krilu sjedišta Scijentološke crkve u zapadnom Sussexu.

Njegova ljubav s Engleskom nije nepoznanica. Dapače, toliko je bio oduševljen s njom da je svojedobno kupio vilu sa šest spavaćih soba, koju je 2016. prodao australskom pjevaču Peteru Andreu, no niti nakon toga nije mogao sakriti svoje oduševljenje tom zemljom nazivajući je 'divnim mjestom za život'.

Zbog svega toga sve se glasnije šuška kako 57-godišnji holivudski glumac sve više razmišlja da svoj novi život započne u Velikoj Britaniji, gdje bi ovoga puta preselila i njegova proširena obitelj, a koja uključuje njegove tri sestre Cass Capazorio, Lee Anne Gillotte i Marian Henry, njihove životne partnere, ali i djecu, koji su svi članovi Scijentološke crkve.

Na taj način Cruise bi bio bliže i svojoj posvojenoj kćeri Isabelle, koja već nekoliko godina živi samo pola sata vožnje od sjedišta Scijentološke crkve, čija je glasna zagovornica. Inače, u ovo zdanje, osobito krilo u kojem boravi i sam vođa Scijentološke crkve David Miscavige, 2016. godine uloženo je čak 16 milijuna dolara u renovaciju, a u njihovom restoranu, koji je sav u staklu, zaposlen je kuhar koji je svojedobno radio u restoranu Gordona Ramsayja i koji je ponosni vlasnik Michellinovih zvjezdica.

Stanari luksuznog dijela imaju i svoj fitness centar, u kojem se organizira i 'Purification Rundown', a riječ je o rješavanju loših toksina iz tijela na poprilično rigorozan način. Saint Hill Manor, kako je službeni naziv luksuznog zdanja, izgrađen je još 1792., a u izvornoj knjižnici nalaze se i raritetne knjige, kao i one koje je napisao osnivač scijentologije L. Ron Hubbard.

Ako se Cruise i odluči na selidbu, o čemu se šuška, to bi bilo njegova druga promjena adrese u samo dvije godine. Prva je bila 2018. kada se preselio u luksuzni penthouse u Clearwater na Floridi, glavno sjedište Scijentološke crkve, a nakon što je za 13 milijuna dolara prodao svoj dom na Mulholland Driveu u Los Angelesu.