SMJENA GENERACIJA

U Hollywoodu stasa nova zvjezdana generacija, koju su ponosni roditelji pokazali na crvenom tepihu u Cannesu

23.07.2021 u 06:43

Bionic
Reading

Osim zvijezdama s A-liste koje dolaze na premijere svojih filmova, Filmski festival u Cannesu oduvijek je bio privlačan i manekenskoj publici, ali na ovogodišnjem izdanju festivala pojavilo se dosta holivudskih potomaka koji su na mnogim crvenim tepisima ukrali šou

Hazel Moder

Najmalađa u ovoj skupini je 16-godišnja kći Julije Roberts, Hazel Moder. Na crvenom tepihu se pojavila s ocem, filmskim snimateljem Dannyjem Moderom, s kojim je 10. srpnja stigla na premijeru njegovog filma 'Flag Day', u kojem glume dobro znani članovi obitelji Penn, kao i neki koje svijet tek treba upoznati. Inače, Hazelino pojavljivanje na kanskom crvenom tepihu ujedno je i jedno od prvih javnih pojavljivanja ove tinejdežrice.

  • +2
Hazel Moder, Danny Moder Izvor: Profimedia / Autor: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Hazel je za svoj prvi crveni tepih odabrala žućkastu čipkastu košulju-haljinu i crne cipele s malom, debelom petom. Njezino pojavljivanje odmah je izazvalo i rasprave u javnosti, a mnogi su zaključili kako je Hazel izgledom na oca, dok držanjem neodoljivo podsjeća na svoju majku, glumicu s najljepšim holivudskim osmijehom.

Iris Law

Možda najviše pažnje na crvenom tepihu Cannesa plijenila je izblajhana dvadesetogodišnja plavuša gotovo izbrijane glave u bijeloj Diorovoj haljini na premijeri filma Wesa Andersona 'The French Dispatch'. Riječ je o nadobudnom modelu i manekenki čija je kuma Kate Moss, no osim manekenske strasti koja je vuče kanskom crvenom tepihu, Iris Law vuku i geni.

  • +3
Iris Law Izvor: Profimedia / Autor: John MACDOUGALL / AFP / Profimedia

Kći Judea Lawa i Sadie Frost na preobrazbu se odlučila zbog glumačkog debija u nadolazećoj seriji FX-a 'Pistol', koja se bavi ranim danima britanske punk scene. Na promjenu imidža se obvezala, i ostala razočarana kad je doznala da je perika opcija. Ipak se obrijala, a prije nego je frizer isukao škare, za svaki slučaj je ispraznila bocu šampanjca. Osim glumom, Iris stopama svog oca kreće i kao Diorova ambasadorica.

Honor Swinton Byrne

Na premijeri dugo očekivanog filma 'The French Dispatch' pojavilo se još jedno holivudsko dijete. Honor Swinton Byrne, 23-godišnja kći Tilde Swinton i Johna Byrnea, stigla je u Cannes podržati svoju majku, ali i kao glavna glumica drugog nastavka filma 'The Souvenir', u kojem također glumi njena majka, kao i njena tri psa.

U filmu 'The Souvenir Part II' redateljice Joanne Hogg, Honor Swinton Byrne glumi lik koji žaluje za gubitkom voljene osobe, a tješe je tri španijela Tilde Switon, koji su podijelili nagradu Palm Dog 2021. za najbolje filmsko ostvarenje u kategoriji pasa.

  • +2
Honor Swinton Byrne, Tilda Swinton Izvor: Profimedia / Autor: LAURENT VU/JP PARIENTE / Sipa Press / Profimedia

Za premijeru filma 'The Souvenir - Part II', Honor je odabrala crnu mini haljinu bez naramenica, s dugim prozirnim šlepom, dok je oko bedra, na mjestu gdje se stavljaju halteri ili završavaju samostojeće čarape, stavila micro mini torbicu s logom Chanela, modnog brenda kojemu je njena 60-godišnja majka ambasadorica.

Dylan Penn

Na ovogodišnjem izdanju prestižnog filmskog festivala u Cannesu, oskarovac Sean Penn predstavio je svoje novo redateljsko ostvarenje, film 'Flag Day', u kojem ima i glavnu ulogu. No, pitate li Variety, glavnu ulogu ostvarila je njegova 30- godišnja kćer Dylan Penn iz braka s glumicom Robin Wright, koja je ocu društvo pravila i na poromociji.

U filmu nastalom prema memoarima Jennifer Vogel, novinarke i kćeri prevaranta i krivotvoritelja Johna Vogela, Sean glumi Johna Vogela, a Dylan Jennifer​​. Kako je rekla za AP, rad iza kamere uvijek joj je bio primamljiviji od glume, ali kad god bi izrazila takvu želju, oba bi joj roditelja, neovisno jedno o drugom, rekla da nikad neće biti dobar redatelj ako ne zna kako je biti u glumačkoj koži.

  • +4
Dylan Penn Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odnos s ocem usperedila je s odnosom svog lika i njenog filmskog oca. 'Uvijek je nastojala imati taj zaista iskren, transparentan odnos sa svojim ocem, ali nikada to nije dobila zauzvrat. Pokušala sam to imati s tatom i dobila zauzvrat', rekla je Dylan i dodala kako ih je to učinilo puno bližim nego što smo ikad bili. 'Naravno, bilo je trenutaka kad sam imala svoj stav i usprotivila se, ali tad bih se sjetila da je ovo posao i da mi on trenutno nije otac, nego šef', kaže Dylan kojoj je iskustvo snimanja s ocem bilo toliko zadovoljavajuće da sad želi nastaviti glumiti. U obitelji Vogel je i sin, Jenniferin brat, a njega u filmu igra Penov 27-godišnji sin Hopper.

Jack i Mercedes Kilmer

Iako se legendarni Val Kilmer nije pojavio na crvenom tepihu na događaju organiziranom povodom premijere njegovog dokumentarnog filma 'Val', imao je najbolje moguće predstavnike. Pred fotografe su izašli njegov 26-godišnji sin Jack i tri godine starija kći Mercedes, koje je dobio tijekom osmogodišnjeg braka s Joanne Whalley, i sa osmijehom odradili očev posao.

  • +2
Mercedes i Jack Kilmer Izvor: Profimedia / Autor: Mickael Chavet / Zuma Press / Profimedia

Kilmerova djeca i sama su krenula njegovim stopama, ali nisu pretjerano poznati javnosti. Jack je do sada glumio u dvadesetak filmova, a najpoznatija mu je uloga u filmu 'Palo Alto' iz 2013. godine te uloga Pellea Deada Ohlina u norveškom 'Lords of Chaos' iz 2018. Utjelovio je i Ozzyja Osbournea u njegovom spotu 'Under the Graveyard'. Mercedes se također predstavlja kao glumica, ali i producentica, a imala je priliku glumiti i sa slavnim ocem u filmu 'Paydirt'.