obitelj prije svega

U Harryju vidi strateški problem: Evo zašto kralj Charles ne želi odustati od sina

02.10.2023 u 10:00

Bionic
Reading

Iako je princ Harry već nekoliko puta pokazao da mu do ugleda oca, njegove supruge Camille i ostatka obitelji u Londonu nije previše stalo, kralj je odlučno strpljiv prema sinu. U svojim je memoarima Harry iznio 'prljavi veš' obitelji, a čini se da Charles III. vrlo dobro zna zašto sinu ne okreće leđa

Iako je isprva Megxit pao teško kraljevskoj obitelji koja je tako na neki način izgubila princa Harryja, sve ono što je stiglo nakon učinilo je da pojedini članovi obitelji više ne žele imati komunikaciju s Harryjem. U svojim je memoarima otkrio kako je izgledalo odrastanje u Palači i što ga je tištilo kao dječaka i mladića, a usput je otkrio i neke obiteljske tajne. Iako je obitelji zadao snažan udarac, njegov otac još uvijek želi pomirenje s mlađim sinom.

Međutim, izvor tvrdi da kralj to ne čini iz očinske ljubavi, kao što bi mnogi zaključili, već iz strateških razloga, prenosi PageSix.

'U konačnici kralj Charles nema samo osobnu već i stratešku potrebu da riješi problem', ispričao je bivši zaposlenik palače za britanske medije.

Kraljevska obitelj kao simbol zajedništva Harryjevim je odlaskom izgubila kredibilitet, a loši odnosi oca i sina ukazuju na probleme zbog kojih bi građani mogli izgubiti vjeru u instituciju koju predstavlja kraljevska obitelj. Najpoznatija britanska obitelj već i sada ima mnoge protivnike koji smatraju da Palača više nema funkciju u državi te da samo troše novac građana, a ovakvim Harryjevim javnim istupima gube i neke vjerne pristaše.

'Nije održivo da kralj, koji je nacionalni simbol jedinstva, bude u tako lošim odnosima sa svojim sinom', dodao je izvor istaknuvši da je kralj uzor građana, a ovakvim odnosima ne pruža očekivan primjer.

spektakl u windsoru

Stigli su na koncert: Charlotte i George pucaju od oduševljenja, a Kate blista u crvenom

Pogledaj galeriju

Naposlijetku je objasnio da je svađa u suštini obiteljska stvar koja se neće riješiti uz pomoć Charlesovih savjetnika. Umjesto toga, sudbina Charlesova odnosa s Harryjem mogla bi pasti u ruke kraljice Camille koju odbjegli princ ni danas nije prihvatio kao maćehu.

'Podjela između države i obitelji je svetinja pa će Camilla biti ključna u svemu ovome', rekao je izvor o Charlesovoj ženi dodavši: 'Ona je jedina koja će mu moći savjetovati koga će slušati.'

Poznato je da Charles želi čuti Harryjevu ispriku, no izvor tvrdi da to nije tako! Poznavajući obitelj i karakter članova obitelji otkrio je da kralj ne očekuje ispriku jer poznaje osobine Windsora i njihovu tvrdoglavost. Charles voli Harryja, ali njegov je prioritet ispuniti svoju dužnost kralja i ne iznevjeriti svoju majku, što znači da ustavna pitanja moraju biti na prvom mjestu.

  • +4
Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia