BILA JE OLIČENJE LJEPOTE

U 'Dinastiji' je bila bogata, voljena, a u privatnom životu Linda Evans je zbog depresije i droge dotakla dno, a evo kako sada izgleda kraljica sapunice

05.01.2021 u 06:48

Bionic
Reading

Vjerojatno ne postoji osoba koja se ne sjeća dobre, prelijepe i nježne Krystle Carrington koju je u megapopularnoj seriji o bogatoj obitelji tumačila Linda Evans. Ovoj dami ledenoplavih očiju s platinasto plavom kosom ta serija donijela je nevjerojatnu slavu, ali i pet nominacija te jedan osvojeni Zlatni Globus te joj je priskrbila epitet jedne od najvećih ikona pop kulture osamdesetih. No privatno je proživljavala brojne turbulencije

'Dinastija' je odmah na početku emitiranja 1981. godine postala mamac za preko 150 milijuna gledatelja koji su je pratili diljem svijeta. Otvorila je vrata današnjim sapunicama i mnogi smatraju da je malo koja do sada uspjela biti tako dobra kao ta ABC-jeva uspješnica. Riječ je o seriji koja je prva na male ekrane uvela pojam luksuza, gdje se progovorilo o homoseksualnosti i plastičnim operacijama, a pažnju je privlačila zbog intrigantne priče, raskošnog interijera i atraktivnih uloga. Među glavnim ulogama bila i Linda Evans.

Kad je zbog nje postala prava zvijezda televizije, zahvaljujući ulozi Krystle Carrington, glumici svi su proricali neviđenu slavu. No, život je pisao druge romane. Nakon kultne serije Linda Evans se praktički povukla iz glume, snimivši tek nekoliko nezapaženih uloga te se rijetko pojavljivala u javnosti. Pisalo se kako je lijepo ostarjela te da i dalje plijeni pažnju, a onda je 2017. godine u javnost procurila snimka njezinog uhićenja. Pokazala je sasvim drugačiju Lindu koju gotovo nitko ne bi prepoznao.

Policija je tada kod nje u automobilu pronašla veću količinu tableta za koje nije imala recept, a glumica se pravdala da ih je uzela zbog bolova u leđima. No njezino uhićenje dogodilo se 2014. godine, a dobila je uvjetnu kaznu. U potesnoj je životnoj ispovijest priznala i kako je godinama patila od depresije te da je razmišljala je i o samoubojstvu. O svemu je detaljno i otvoreno progovorila u knjizi 'Recipes for Life'.

Iza zvijezde omiljene serije 80-ih su dva razvoda, a onaj od Johna Dereka koji ju je ostavio zbog 30 godina mlađe djevojke potpuno ju je shrvao. 'Bila sam ljuta i tužna, ali danas mi je drago zbog svega jer me upravo John nagovarao da se odreknem karijere. Da sam ostala s njim ne bih prihvatila ulogu u 'Dinastiji'', priznala je. Od 1989. do 1998. bila je u vezi s glazbenikom Yannijem. Tada su počeli njezini odlasci estetskim kirurzima. Kada je ni novi izgled nije mogao učiniti sretnom, posegnula je za drogom.

  • +4
Dinastija Izvor: Profimedia / Autor: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Danas Linda Evans ima 78 godina i dalje snima filmove i serije. Godine 2009. je pobijedila u četvrtoj seriji britanskog realityja 'Hell's Kitchen'. Drugi suprug Stan Herman preminuo je od leukemije 2002. a danas ima partnera koji je anoniman. Postoje glasine da su se tajno vjenčali.

Linda Evans Izvor: Profimedia / Autor: JishPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia